Nytt ankomstsenter for ukrainske flyktninger

Publisert

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl rigger for å håndtere flere titusen ukrainske flyktninger. (Foto: NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor).

- Vi må ta høyde for at flyktningstrømmen kan vare lenge, og regjeringen har derfor bedt politiet opprette et nytt registreringssenter på Gardermoen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl. Hun rigger for å håndtere flere titusen ukrainske flyktninger.

Det nye registreringssenteret vil registrere opptil 200 asylsøkere om dagen. På Gardermoen skal det kun tas imot ukrainske asylsøkere som omfattes av den midlertidige ordningen om kollektiv beskyttelse. Asylsøkerne skal ikke overnatte på senteret. Per 5.april har 9819 ukrainske flyktninger registrert seg i Norge.

Gardermoen registreringssenter (GRS) kommer i tillegg til registreringen som foregår ved det nasjonale ankomstsenteret i Råde, Viken og i de de åtte politidistriktene (Agder, Sør-Vest, Vest, Møre og Romsdal, Nordland, Troms og Finnmark) som allerede har etablert et tilbud for registering av asylsøkere.

Nylig fikk også Innlandet og Sør-Øst politidistrikt i oppdrag å opprette desentralisert registering av asylsøkere. Innlandet oppretter registreringssteder på Hamar, og vil etter hvert også gjennomføre registreringer i Kongsvinger og Lillehammer. I Sør-Øst politidistrikt vil registeringen skje på Sandefjord Lufthavn, Torp. Registreringen i Innlandet vil være i gang over påske. Sør-Øst starter opp registrering i løpet av denne uken.

Se pressemeldingen her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt