UDI ber om akuttinnkvartering for 8000 flyktninger

Publisert

Illustrasjon: Colourbox.com.

UDI inngår nå avtaler om rundt 8 000 akuttinnkvarteringsplasser som følge av krigen i Ukraina. Vårt medlem Hero Norge og andre aktører har blitt bedt av UDI om å framskaffe akuttmottaksplasser i løpet av de nærmeste dagene og ukene.

UDI oppgir at de nå fortløpende inngår avtaler om totalt cirka 8000 plasser for akuttinnkvartering. Hero vil stå for en stor andel av disse. Akuttmottak er for flyktningene som skal ha et sted å bo, kun en kort tid, alt fra uker til noen måneder, fram til bosetting i kommuner. Mange av lokasjonene som vil tas i bruk som akuttmottak er til vanlig i drift som hoteller.

Vidar Torheim er direktør i Hero Norge.

– Krigen opprører og berører oss sterkt, og det er en selvfølge at vi stiller opp når UDI spør oss og det er et så stort behov. Vi håper at flyktningene raskest mulig enten får returnere hjem til et selvstendig og fredelig hjemland, eller blir bosatt i en kommune, slik at oppholdet på akuttmottak blir kortest mulig. Men så lenge de bor hos oss skal vi gjøre alt vi kan for at de skal ha det best mulig, sier direktør i Hero Norge, Vidar Torheim.

Takk til de mange som stiller opp

– Vi vil takke huseiere, kommuner, samarbeidspartnere og enkeltpersoner som viser en enorm velvilje for å stille opp for de ukrainske flyktningene, og vi er sikre på at de vil tas godt imot over hele landet. Vi vil også takke tidligere ansatte som i stort monn nå søker permisjon hos sine arbeidsgivere for å hive seg rundt og jobbe på akuttmottakene. Vi jobber nå intenst med å få på plass bemanning og alt det praktiske på svært kort tid. Det vil nå også være svært viktig å få etablert et godt samarbeid med kommunen og lokale lag og foreninger. Vi har virkelig en jobb med mening, sier Torheim.

Tett samarbeid med frivillighet

Akuttmottakene vil ha tett samarbeid med frivilligheten. Hero ønsker frivillige velkomne til å bidra på mottakene og med aktiviteter for flyktningene, men dette må skje i organiserte former og gjennom Røde Kors eller andre etablerte lag og foreninger. Hero oppfordrer også til at klær, leker og annet utstyr gis gjennom Frivillighetssentralen, Røde Kors eller lignende.

UDI har mer om saken

Se også VG:
Hero Norge og LINK as som er to av landet største drivere av asylmottak, oppretter nå en rekke mottak flere steder i landet

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: