Arbeidstilsynet prioriterer BHT-pliktige næringer

Publisert

En stor andel av virksomhetene som får tilsyn fra Arbeidstilsynet i 2022 er BHT-pliktige. Det vil si at de skal være knyttet til en godkjent bedriftshelsetjeneste. Derfor vil tilsynet legge vekt på hvordan virksomheten bruker bedriftshelsetjenesten.

Arbeidstilsynet vil i år priorotere forebygging av kreftfremkallende eksponering og forebygging av arbeidsrelaterte ulykker. Dette er særlig aktuelle tema for tilsyn og veiledning i næringene bygg og anlegg, industri og bergverksdrift og -utvinning. Forebygging av muskel- og skjelettplager er et særlig aktuelt tema overfor bygg- og anleggsvirksomheter, virksomheter som driver med reparasjon av motorvogner, overnattings- og serveringsvirksomheter og deler av næringen helse- og sosialtjenester.

Forebygging av arbeidsrelaterte psykiske plager er særlig aktuelt i tilsyn hos virksomheter som tilbyr helse- og sosialtjenester og overnattings- og serveringsvirksomheter.

Arbeidstilsynet vil også følge opp alvorlige arbeidsulykker og andre alvorlige hendelser, i følge tilsynets nyheter på web.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: