Nyhetsarkiv Språktjenester

Vis filtrering

13 resultater

Type artikkel
Velg område
13 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nå kan du bestille tolkebevis

  Fra 7. januar 2021 vil tolker oppført i Nasjonalt tolkeregister kunne bestille tolkebevis. Over 1.500 tolker er nå registrert i Nasjonalt tolkeregister, og det kan tolkes til og fra over 70 språk.

 2. Hero skal tolke for politiet

  Vår medlemsabedrift Hero Tolk AS ble valgt som leverandør av tolketjenester i samtlige 12 politidistrikt og vant konklurransen som er en av de største i det norske markedet på lenge.

 3. Høring om ny tolkelov

  Språkbransjen stiller seg positive til at det foreslås en ny tolkelov, og har tiltro til at denne vil bidra til å sikre tilgang, fremme kvalitet og ivareta tolkebrukerens behov for fleksibilitet.

 4. Misvisende om tolketjenester

  -Vi er kritiske til at IMDi betegner tolker som ikke er oppført i Nasjonalt tolkeregister, som ukvalifiserte. Mange tolker som i dag ikke står i registeret, er velkvalifiserte og gjør en jobb som kundene er godt fornøyd med, skriver Jorulf Brøvig Silde fagsjef NHO Service og Handel i Kommunal Rapport.

 5. Misvisende om tolketjenster

  Flere medier har i dag et misvisende oppslag om tolketjenester. Det vises til en rapport fra IMDi som hevder at en av tre tolkeoppdrag utføres av ukvalifiserte. Dette er feil.