Disse julekassene skal glede titalls familier: - Kan være et lysglimt i en tung hverdag

80 julekasser, med alt fra pepperkakedeig til tegneblokk og fargestifter, er på plass hos Kirkens Bymisjon etter et solid juleverksted hos Team Olivia.

For tredje året på rad gjennomfører NHO Geneo-medlem, Team Olivia, prosjektet “Team Olivia strekker ut en hånd”. Dette er et verdiprosjekt hvor ansatte i Team Olivia Crew blant annet til jul og 17. mai gjør en ekstra innsats for å glede familier som ikke selv har råd til å kjøpe inn godsaker til feiringene. 

- Med dette prosjektet gjør vi verdiene våre i praksis. 13 mennesker med utviklingshemming er ansatt i Team Olivia Crew for å være med på alle verdiprosjektene. Vi ønsker å vise at crewet er en ressurs og vi ønsker å gi dem et verktøy til å håndtere utfordringer i livet, sier Bente Lillestølen, Team og Verdikoordinator i Team Olivia. 

Team Olivia2.jpg

- Mye stigma 

Årets julekasser består blant annet av peppekakedeig, kjevler, peppekakeformer, julebrus, tegneblokk og fargestifter. Lillestølen forteller at de ønsker å bidra til aktivitet i familiene. 

- Det er mye stigma rundt fattigdom, men vi har et fantastisk samarbeid med Kirkens Bymisjon, som hjelper oss å komme i kontakt med barnefamilier hvor disse kassene kan være et lysglimt i en tung hverdag, sier Lillestølen. 

- Kirkens Bymisjon sier at innholdet i kassene er en form for luksus familiene ikke har råd til å unne seg. Det er hyggelig å gjøre de samme aktiviteten som barnehage og skolevenner gjør hjemme, legger hun til. 

- Fantastisk stemning

I alt ble det pakket hele 80 julekasser i år. Og stemningen under selve pakkeprosessen er upåklagelig. 

- Det er fantastisk stemning. Kassene blir sendt rundt bordet og alle har ansvar for legge oppi bestemte varer, helt til kassen blir full. Alle har nisseluer, vi hører på julemusikk og avslutter kvelden med pepperkaker, julebrus, sang og dans, sier hun.