Helsenæringens verdi 2022: - La oss fortsette å drømme om den nye oljen

Bedre tjenester: Yngvar Herbjørnssønn, CEO i Norlandia Health & Care Group og styreleder i NHO Geneo.

Yngvar Herbjørnssønn, CEO i Norlandia Health & Care Group og styreleder i NHO Geneo, lover at alle offentlige virksomheter som "teamer" opp med private bedrifter, skal få bedre helse- og velferdstjenester.

Her kan du lese rapporten.

Yngvar Herbjørnsson, CEO i Norlandia Health & Care Group og styreleder i NHO Geneo, var en av aktørene som var på scenen for å kommentere innholdet i rapporten.

Se også: Sendingen fra lanseringen

- La oss fortsette å drømme om den nye oljen, men la oss ha en fot i bakken og fokusere på realistiske muligheter, sier Herbjørnssønn.

- Det skapes store – og stadig større – samfunnsmessige verdier her hjemme og i utlandet. Det er kombinasjon av mer effektive løsninger og vekst som kan bli den nye oljen, legger han til.

Stolt næring

Helsenæringens verdi 2022 viser at helsenæringen er en av de næringens som har raskest vekst i Norge. Det betyr at dette kan bli Norges viktigste næring om kort tid.

- Våre bedrifter er stolte over sine innovasjoner, smarte løsninger og bruk av teknologi, men bedrifter kan og vil bidra mer. Her kommer viktigheten av å løfte frem et bedre og mer omfattende offentlig-privat samarbeid inn, sier Herbjørnssønn.

Les også: Helsenæringens verdi 2022: - Samarbeid er nøkkelen for å løse utfordringene

Mangfold av bedrifter

Han benyttet også anledning til å sitere Gro Harlem Brundtland, tidligere statsminister fra Arbeiderpartiet.

- "Alt henger sammen med alt", har hun sagt. Det handler om hele verdikjeden. Det er vil å dele opp næringen og sette opp barrierer noen steder. Vi mener private initiativ, produsenter og tjenester vil være essensielt og avgjørende del for å løse de store utfordringene vi står overfor. Bærekraftig velferdssamfunn oppstå når vi har et mangfold av bedrifter. Det er mangfold som gjør at vi har et velferdssamfunn som er tilgjengelig for alle, uavhengig av den enkeltes lommebok, sier han.

Les også: Dette er de viktigste funnene i «Helsenæringens verdi 2022»