LO på Helsenæringens verdi-lanseringen: - Stor stas at vi nå har politikk på helseindustrien

NY POLITIKK: Anja Kildal Gabrielsen i LO,

Rådgiver i LO, Anja Kildal Gabrielsen, er stolt over at LO nå har politikk for helseindustrien. De vil være med å bygge en konkurransedyktig industri for fremtiden.

- Det er stor stas at vi nå har politikk på helseindustrien, sier Anja Kildal Gabrielsen, rådgiver i LO, og leser opp vedtak fra LO-kongressen i starten av juni.

Les også: Helsenæringens verdi 2022: - Samarbeid er nøkkelen for å løse utfordringene

Gabrielsen og LO er en av flere samarbeidspartnere om Helsenæringens verdi 2022, en rapport av Menon Economics som beskriver hele helsenæringen i tall. Rapporten er en årlig utgivelse, som for første gang ble publisert i 2016.

Les også: Dette er de viktigste funnene i «Helsenæringens verdi 2022»

- Det eksporteres for milliarder og industrien har stor vekst. Norge er kjent for en bærekraftig tilnærming og konkurransedyktig industri, så det må legges til rette for forskning slik at vi bygger næringen for fremtiden, sier hun fra scenen under lanseringen av Helsenæringens verdi 2022.

Se også: Sendingen fra lanseringen

Sammen på scenen sto også Karita Bekkemellem, konstituert administrerende direktør i NHO Geneo. Hun utdyper at industrien har fått et løft, men at det tungt politisk for enkelte bransjer i helsenæringen.

- Nå begynner jobben. Vi må bygge en ny vei og den skal bygges nedenfra og opp. Vi må endre mentaliteten og få til et sterkere partnerskap mellom det offentlige og private. Vi må ta bort fordommer, og vi skal ta på oss en større rolle og være stolt over det vi leverer som næring, sier Bekkemellem.

Les også: Helsenæringens verdi 2022: - La oss fortsette å drømme om den nye oljen

Bekkemellem understreker at hun også ønsker et mye sterkere partssamarbeid innen helse- og omsorgssektoren også, ikke bare innen helseindustrien.

Les Helsenæringens verdi 2022 her.