Ola (28) ansatt som seniorrådgiver i NHO Geneo: - Drømmejobben

Ola Eloranta begynner i NHO Geneo 1. november.

NHO Geneo styrker laget innen politikk og kommunikasjon og ansetter Ola Eloranta (28) som seniorrådgiver.

- Helse og velferd er en av mine hjertesaker, og et meget spennende arbeidsområde som stadig er i utvikling. Å få muligheten til å arbeide med dette, samt kombinere både politikk og kommunikasjon, skaper på mange måter drømmejobben min. Det var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Eloranta.

28-åringen har en mastergrad i politisk og strategisk kommunikasjon, med fordypning i utenrikspolitikk, fra University of Kent- Brussels School of International Studioes i Brussel, Belgia. Han har også en bachelorgrad i juss og administrasjon fra Høgskolen i Molde.

- Spennende

I NHO Geneo skal han jobbe som seniorrådgiver både innen kommunikasjon og politikk.

- Det er utrolig spennende prosjekt å skulle samle bredden i helsenæring, velferd og oppvekst i en organisasjon, sier Eloranta.

Eloranta kommer fra stillingen som kommunikasjon- og administrasjonsrådgiver i International Council for Open and Distance Education (ICDE). Tidligere har han jobbet som nasjonal kampanjerådgiver i Høyre og kommunikasjonsassistent hos European Platform for Rehabilitation (EPR).

Velferdsmiks på agendaen

Han starter hos NHO Geneo 1. november 2022, og det er særlig to områder han ønsker å ta tak med en gang han starter.

- Det første er at offentlig-privat samarbeid er nøkkel til å løse de store utfordringene vi står overfor i helse- og velferdssektoren i årene som kommer. Med stadig flere eldre og færre i jobb, er vi avhengige av en velferdsmiks hvor det offentlige samarbeider med private og ideelle bedrifter for å løse disse utfordringene. Som ung i samfunnet er det derfor viktig for meg å sette søkelyset på hvorfor en nullprofittmodell for helse- og velferdsbransjen som regjeringen utreder vil være skadelig for bransjen, endrer velferdssamfunnet slik vi kjenner det, og ikke vil løse utfordringene.

- Det andre er avviklingen av fritt behandlingsvalg, noe som spesielt påvirker enkeltmennesker i samfunnet i en vanskelig situasjon. Det er en sak jeg lenge har fulgt personlig. Etter å ha jobbet med temaet tidligere, ser jeg viktigheten av å ha en grundigere utredning av konsekvensene ved å avvikle ordningen og ønsker å jobbe for dette når jeg starter i NHO Geneo.

God innsikt

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, er sikker på at Eloranta vil styrke alle NHO Geneo-bransjene innen kommunikasjon og politikk.

- Eloranta har en bred bakgrunn både innen kommunikasjon og politikk. Han har god innsikt i bransjene vi representere. Det er også tydelig at han er en genuin interesse for bedriftene og sakene vi jobber med. Vi gleder oss masse til å få han på plass, sier Bekkemellem.