Samspillsnormer på e-helsefeltet i Norge

5. sep 2023, kl. 09.00–12.00
Påmeldingsfrist 1.09.2023

På grunn av stor pågang er nå påmeldingen stengt. Dersom du er fra kommune eller helseforetak ber vi deg ta kontakt på e-post: Kari.Grimholt@ehelse.no

Abelia, Melanor, Legemiddelindustrien (LMI), IKT-Norge, Norway Health Tech, Norwegian Smart Care Cluster, The Life Science Cluster, Oslo Cancer Cluster, Aleap, Leverandørutviklingsprogrammet (LUP), Patentstyret, KS, NHO Geneo, Standard Norge, Nasjonalt eksportråd og Direktoratet for e-helse inviterer til seminar 5.september klokken 09.00-12.00 i Forskningsparken - Oslo Science Park, Gaustadalléen 21, Oslo

Seminaret markerer oppstarten av et arbeid hvor formålet er å kartlegge samarbeids- og samspillsnormer på e-helsefeltet i Norge. Gode samarbeidsnormer er avgjørende for at partene i en anskaffelse skal utvikle tillit til hverandre. Vår ambisjon er at dette kan markere oppstarten av et større arbeid med å bedre rammebetingelsene på e-helseområdet. Dette er viktig for å øke bruken av e-helseløsninger i helse- og omsorgstjenesten, styrke offentlige anskaffelser, og å fremme næringsutvikling og eksport.

Seminaret er særlig rettet mot innkjøpere i den offentlige helse- og omsorgstjenesten og leverandører av e-helseløsninger. I denne omgang retter vi søkelyset mot pasientjournalløsninger, e-helseløsninger som understøtter behandling av pasienter utenfor institusjon, samt forsknings- og utviklingsaktiviteter (FOU).

David Frydlinger i Cirio Advokatbyrå AB er engasjert for å bistå i dette arbeidet, og vil lede seminaret med en målsetning om å samle aktørene rundt grep som kan forbedre samarbeidet på e-helseområdet. Dette er et tett samarbeid mellom myndigheter, bransje- og klyngeorganisasjoner. David er ekspert på relasjonsbaserte kontrakter og samarbeidsavtaler, har bistått bedrifter og myndigheter med dette i Sverige og internasjonalt, og har også skrevet flere bøker og artikler på feltet. David driver for tiden også et lignende prosjekt for svensk jernbaneindustri.

Program for seminaret

09.00 – 09.05 - Åpningshilsen - Anniken Hauglie, NHO

09.05 – 09.10 - Velkommen ved Karita Bekkemellem, Jacob Mehus og Mariann Hornnes

09.10 – 09.15 - Introduksjon fra Terje Wistner, KS

09.15 – 10.30 - Faglig innledning ved David Frydlinger

10.30 – 11.00 - Kaffepause

11.00 – 11.45 - Gruppediskusjoner

11.45 – 12.00 - Avslutning ved David Frydlinger

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: