Hvordan kan medisinsk teknologiske innovasjoner bidra til Ventetidsløftet?

14. aug 2024kl. 11:30–12:30
MØR Biffhus

Rasjonering av helsetjenester er en virkelighet i norsk helsevesen i dag. Pilotsyken sprer seg fremdeles, og endringstakten i helsesektoren oppleves av mange som altfor lav.

Rasjonering av helsetjenester er en virkelighet i norsk helsevesen i dag. Pilotsyken sprer seg fremdeles, og endringstakten i helsesektoren oppleves av mange som altfor lav. Helsesektoren har over tid vært mindre effektiv enn andre sektorer, og i følge en Menon Economics-rapport (Investeringsbehov i spesialisthelsetjenesten, 2023, s. 33) er trenden synkende.

Et av svarene på utfordringene kan vi lese i Nasjonal helse- og samhandlingsplan: Vi må organisere helsearbeidet på enda bedre måter fremover. Kantars Helsepolitiske barometer viser at hele 8 av 10 nordmenn tror at mer samarbeid kan utgjøre en forskjell. Vi ser at bedre samarbeid med leverandørindustrien kan gjøre norske sykehus best i verden.

13. mai lanserte helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap) Ventetidsløftet, et tiltak for å få ned ventetidene i spesialisthelsetjenesten og som legger opp til offentlig-privat samarbeid. Hvordan kan medisinsk teknologiske innovasjoner bidra her?

Program

Melanor og Medtronic innleder med konkrete eksempler fra universitetssykehus i Europa hvor offentlig-privat samarbeid har bidratt til økt pasientbehandling og bedre utnyttelse av ressursene.

Panelsamtale: Helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap), leder i Stortingets Helse- og omsorgskomiteen Tone Trøen (H) og andre nestleder i Helse- og omsorgskomiteen Bård Hoksrud (FrP) om hvordan man kan sikre et mye tettere samarbeid mellom offentlige helseaktører og teknologileverandører

arendalsuka.no

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: