Medietrening: Bli en mester på mediehåndtering

19. sep 2024, kl. 09.00–14.00
Fridtjof Nansens Plass 6, Lilleby Frischs lokaler 10.000 kr. (kun for NHO Geneo-medlemmer)

Øystein Schmidt (til venstre), seniorrådgiver i Lilleby Frisch, og Jan Lilleby, partner i Lilleby Frisch, har lang fartstid innen journalistikk og kommunikasjon. De er teamet som skal sørge for at du blir en mester på mediehåndtering.

Hvordan forberede seg best mulig til et intervju, hvordan skrive gode talepunkter og fremføre det foran kamera på en troverdig måte? Dette og mer får du en gjennomgang av fra drevne journalister og kommunikatører.

Målgruppe: Personer som er, eller skal bli, talspersoner for bedriften i media og ansatte som jobber med kommunikasjon.  

Om medietreningen

Programmet inneholder en teoridel og en praktisk del. Teoridelen gir en grunnleggende innføring i hva mediene er og ikke er, utstyre deltakerne med metoder og verktøy til bruk i møtet med media. I den praktiske delen vil deltakerne få utnytte kunnskapen fra teoridelen – herunder å forberede hovedbudskap (i par) og deretter trene foran kamera (én og én). Alle TV-opptakene gås gjennom i plenum, der deltakerne gir hverandre tilbakemeldinger under veiledning.

Program:

09.00-09.30: Introduksjon

Intro v/ NHO Geneo, Lilleby Frisch og deltakere Erfaringsdeling og forventningsavklaring rundt bordet.

09.30-10.15: Interaktiv teoridel del I 

Introduksjon: Hva er god kommunikasjon? Medienes dynamikk: Hvem er journalisten?

10.15-10.30: Pause

10.30-11.15: Interaktiv teoridel del II

Budskapsutvikling: Hva kjennetegner et godt budskap? Krisehåndtering: Hvordan kommunisere i krise? Intervjuteknikk: Hva er de to vanligste feilene i et intervju?

11.15-12.00: Praktisk del I

Presentasjon av og utdeling av caser. Budskapsutvikling i par med veiledning fra Lilleby Frisch.

12.00-12.15: Pause (15 minutter)

12.15-13.45: Praktisk del II (90 minutter)

Øving foran kamera i studio med gjennomgang.

13.45-14.00: Oppsummering (15 minutter)

Avsluttende kommentarer og debrief.

Team:

Medietreningen gjennomføres av Lilleby Frisch med følgende team:

Jan Lilleby (partner) har over ti års erfaring i spenningsfeltet mellom politikk, næringsliv og media. Han etablerte sitt eget rådgivningsselskap innen strategisk kommunikasjon i en alder av 27 år etter først å ha jobbet rådgiver i Geelmuyden Kiese og deretter finansjournalist i E24. Han har en Master of Science (Economics and Business Administration) fra Norges Handelshøyskole (NHH) og har fullført befalsutdanning i det norske sjøforsvaret.

Øystein Schmidt (seniorrådgiver) har jobbet med kommunikasjon i over 20 år. Han kan vise til 12 års erfaring som journalist, blant annet for TV 2 Hjelper deg og Finansavisen. Han har vært nordisk kommunikasjonssjef i Elkjøp og overordnet ansvarlig for kommunikasjonsarbeidet for Danske Bank i det norske markedet. Schmidt har en bachelorgrad innen TV-journalistikk fra Høgskulen i Volda og en bachelorgrad i sosiologi og psykologi fra Universitetet i Bergen.

Har du spørsmål? Ta kontakt med kommunikasjonsdirektør i NHO Geneo, Lena Verås Eriksen: lve@nhogeneo.no

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: