Når mat blir politikk: Mindre valgfrihet og dårligere mat i barnehagene?

15. aug 2024kl. 11:00–12:00
MØR Biffhus

Regjeringen vurderer å innføre tydeligere regulering av kostpenger i barnehager. Hva betyr dette for barnehager som har satset på å gi barna et godt mattilbud?

Barnehagebarn spiser 40-60 prosent av måltidene sine i barnehagen. Hvilken effekt har måltider i barnehagen for barns trivsel, utvikling og sosial utvikling? Og vil regjeringens foreslåtte politikk gi mindre valgfrihet og dårligere mat i barnehagene?

Program:

Kl.11.00-11.10 Velkommen og innledning v/NHO Geneo, Karita Bekkemellem, administrerende direktør

Kl 11.10-11.30 Innlegg:

Frode Selvaag, Ryfylkekokken. Mattilbud i barnehagene i et folkehelseperspektiv, og som sosial utjevning; Hva betyr lovforslaget for mattilbudet i barnehagene? Hva skal til for å videreutvikle et godt mattilbud i barnehagene?

Kåre Hagen, senterleder ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning, Oslo Met. Hvordan skal barnehagene tilby et godt tilbud av høy kvalitet med de økonomiske forutsetningene og  politiske ambisjonene som er for barnehagene i dag?

Kl 11.30-12.00

Paneldebatt med politikere og barnehageforeldre: Konsekvensene dersom forslaget til regjeringen går igjennom. Verdien av sunne måltider i barnehagene og mat i barnehagen som sosial utjevning.

arendalsuka.no

Følg direktesendingen her. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: