- Når det offentlige og det private jobber på lag, så klarer vi å løse de store og viktige oppgavene

Samarbeid: Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, på scenen under årskonferansen. Foto: NTB/NHO.

Hero Norge, medlem i helse- og velferdsbransjen, har gjennom de siste månedene jobbet natt og dag for å sørge for at Norge kan ta imot flyktninger fra Ukraina. Dette arbeidet ble løftet frem under Ole Erik Almlids, administrerende direktør i NHO, åpningstale under årskonferanse til NHO.

NHOs årskonferanse, som hvert år fyller NHO spektrum med representanter fra medlemsbedrifter, politikere og andre, tar opp temaer og problemstillinger som er viktig for og angår NHOs bedrifter og samfunnet generelt. I år tar årskonferansen utgangspunkt i Russlands innovasjon av Ukraina og dens konsekvenser for Europa, Norge og bedriftene.

- Skyggen er tilbake

I sin åpningstale fra scenen i Spektrum, valgte Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO, å legge særlig vekt på privat-offentlig samarbeid og dets betydning for vårt velferdssamfunn.

- Jeg var ungdom på slutten av den kalde krigen. Min generasjon vokste opp i skyggen av den. Så falt Berlin-muren. Utryggheten ble erstattet med optimisme. Nå er skyggen tilbake. Det er krig i Europa. Angriperen er vår nabo. Krigen er et brutalt overgrep mot det ukrainske folk. Det er et angrep på stabiliteten og sikkerheten i Europa. Den er et angrep på hjørnestenene i samfunnet vårt. Frihet, demokrati, sannhet og trygghet, sier Almlid.

- Vi har store oppgaver foran oss. Vi skal håndtere matkrise, flyktningkrise, vi skal sikre at det er jobb til folk og folk til jobbene. Og vi skal overlate et godt samfunn til neste generasjon. Så kjære venner, en ting er sikkert. Vi har en jobb å gjøre, sier han.

- Og jobben gjør vi alltid best når vi gjør den sammen. Vi har lang tradisjon for et samarbeid i Norge. Når det offentlige og det private jobber på lag, så klarer vi å løse de store og viktige oppgavene, sier Almlid.

- Vi gjør alltid jobben best sammen

Han trekker særlig frem Hero som et eksempel på hvordan det offentlige og private samarbeider om å løse utfordringene.

- Jeg så det da jeg besøkte Hero på Gardermoen. De bistår flykningene helt fra de kommer til Norge og helt til de er integrert i skole og jobb, i tett samarbeid med det offentlige.

- Vi så det da vi sammen håndterte pandemien. Bedriftene ga oss håndspriten, munnbindene, testene og vaksinene. Vi hadde ikke klart oss uten for eksempel Hjemmelegene. De kom hjem til oss med sine lilla elbiler og testet oss på dørstokken. De bidra til massetesting i tett samarbeid med det offentlige, sier Almlid.

- Vi skal heie på bedriftene som løser de store samfunnsoppgavene. Vi gjør jobben alltid best sammen.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: