Arendalsuka: - Vi vil inspirere andre til å jobbe med kvalitet i barnehagene

VIL DELE: Espira har god erfaring med kvalitetsarbeidet de har gjort via Espira Blikk. Pia Paulsrud (til høyre) og Mari Fagerheim fra Espiras fagavdeling på scenen under Arendalsuka.

Espira-barnehagene har satset på kvalitet og utviklet en egen metodikk for kvalitetsutvikling. På Arendalsuka delte de sine erfaringer.

Barnehageeiere må forholde seg til en stadig mer kompleks virkelighet, med skiftende politiske og offentlige forventinger og krav. For å hele tiden utvikle kvaliteten i barnehagene, krever det stor kapasitet. Espira er en av de private barnehagene som har utviklet en egen metodikk for kvalitetsutvikling, som kalles Espira Blikk. Dette er en systematisk vurderingsmetodikk som innebærer:

  • Interne vurderinger av hver barnehage, hvert år.
  • Ekstern vurdering av hver barnehage, annenhvert år.
  • Vurderingene baseeres på 24 kjennetegn på kvalitet, bygget på kapittel 3 i rammeplanen: Barnehagens formål og innhold.

Under Arendalsuka delte de sine erfaringer fra kvalitetsarbeidet.

- Vi vil inspirere andre til å jobbe med kvalitet i barnehagene. Samtidig syns vi det er nyttig å lære av andre. Alt vi gjør har vi lært av andre, sier Pia Paulsrud, fag- og kvalitetsdirektør i Espira.

På scenen var også Marit Lambrecht, administrerende direktør i Espira, Mari Fagerheim ved Espiras fagavdeling, Inga Cecilie Solberg, styrer i Espira Sånum, og Monica Andersen, seksjonssjef for barnehager i Bærum kommune.

Andersen fra Bærum kommune delte sine erfaringer med kommunens kvalitetsarbeid gjennom "Tett på".

- Middels eller lav kvalitet er ikke godt nok for at barnehagen skal bidra positivt til barns utvikling, konstaterer Andersen.

Se arrangementet i opptak her

Slik ser du alle NHO Geneo-arrangementene digitalt:

  • Via denne lenken kan dere se arrangementet live:  https://app.myonvent.com/event/arendalsuka-nho-fellesskapet/
  • Registrering: Alle må registrere seg som bruker. Det eneste du trenger er å registrere navn, epostadresse og lage et passord. Dette trenger man kun å gjøre en gang. Etter at det er gjort, har du tilgang til samtlige arrangementer fra Næringslivets hus under Arendalsuka.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: