Etter 14 dager med behandling, kan Mette endelig kaste krykkene

På beina: Mette Harwiss er strålende fornøyd med oppholdet sitt på Godthaab.

Mette Harwiss måtte hofteopereres og trene seg tilbake for å komme seg på beina igjen. Etter 14 dager hos Godthaaab Helse og Rehabilitering, har hun endelig oppnådd målene sine.

- Jeg skal reise i dag. Dette har vært meget vellykket. Da jeg kom hit hadde jeg som mål å kunne gå ut herfra uten krykker. Det klarer jeg, sier Mette Harwiss, som kaster krykkene og viser at gangferdighetene er på plass ved hovedinngangen til Godthaab Helse og Rehabilitering.

Harwiss kom til Godthaab etter en hofteoperasjon. Nå har hun vært her i 14 dager og fått den rehabiliteringen hun hadde behov for.

- De er veldig flinke til å pushe deg, men samtidig er de flinke til å passe på at du ikke gjør for mye. De som jobber her, sier de er veldig fornøyde med fremgangen min. Det er jeg også, sier hun og smiler.

- Alle de som jobber her er søte og hyggelige. Det er lett å få tak i dem hvis det er noe. Jeg har hele tiden fått lov til å trene meg opp i mitt eget tempo, forklarer Harwiss.

- Ydmyk og stolt

Godthaab Helse og Rehabilitering tilbyr tverrfaglig, spesialisert rehabilitering gjennom en avtale med Helse Sør-Øst. Dette er et samarbeid, eller en velferdsmiks, hvor Godthaab leverer rehabiliteringstjenester på oppdrag for det offentlige. Det betyr at personer som har krav på rehabilitering kan få behandling ved den private ideelle stiftelsen, Godthaab. Målet med rehabiliteringsoppholdet, er å bidra til bedre funksjon og dermed bedret evne til å mestre dagliglivet.

- For det første blir jeg veldig ydmyk og stolt over mine medarbeidere, sier LillannaLindeman Engzelius, administrerende direktør ved Godthaab Helse og Rehabilitering, om tilbakemeldingene fra Harwiss.

Imponerende pasientundersøkelser

For Harwiss er ikke den eneste pasienten som er fornøyd med oppholdet ved Godthaab. Pasientundersøkelser gjennomført våren 2022 ved Godthaab viser nemlig at 92 prosent av pasientene sier at de alt i alt er meget fornøyd med oppholdet. 97 prosent mener at behandlerne har høy faglighet. 96 prosent av pasientene mener at pasientsikkerheten er godt ivaretatt, og 94 prosent mener de er vedre rustet til å komme tilbake til hverdagslivet etter oppholdet.

- Dette er en motivasjon, og det dokumenterer vår berettigelse. Det vi gjør, det er det verdt å sloss for, sier

- Man kan ha mange visjoner og kjerneverdier, men hvis kjerneverdiene ikke er operasjonalisert i praksis blir de verdiløse. Vi ser at våre kjerneverdier leves av de ansatte. Alle mennesker har ulike forutsetninger, alle har behov for å bli sett for den de her. Dette skal vi møte med kompetanse, humor, varme og glede, sier hun.

Fra venstre: Christian Falkenaas, daglig leder hos Dignia Eiendom og prosjektleder ved Godthaab, Karita Bekkemellem, konstituert administrerende direktør for NHO Geneo, og Lillanna Lindeman Engzelius, administrerende direktør ved Godthaab Helse og Rehabilitering.

100 nye år

Karita Bekkemellem, konstituert administrerende direktør i NHO Geneo, hvor Godthaab er en av medlemsbedriftene, er imponert over resultatene fra pasientundersøkelsene. 

- Det er ikke alle som får så tydelige, gode tilbakemeldinger fra pasientene sine. Dette er rett og slett kjempeimponerende, sier Bekkemellem.

- Godthaab har en lang og innholdsrik historie som strekker seg helt tilbake til 1918. De har hele tiden etterstrebet utvikling for å imøtekomme pasientenes behov. De har nå mange nye, spennende planer på gang. Og jeg er helt sikker på at dette danner et godt grunnlag for 100 nye driftsår, sier Bekkemellem.

Les mer om Godthaabs innholdsrike historie her

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: