Fire medlemsselskaper i NHO Geneo om den nye landsforeningen

Publisert

Fra venstre: Veronika Barrabes i Novartis, Ingvild L. Kristiansen i Stendi, Mona Vangsnes Lien i Humana og Sissel Lønning Andresen i Pfizer.

De daglige lederne i Novartis, Stendi, Humana og Pfizer forteller hvorfor deres selskaper er med i den nye landsforeningen for helse, velferd og oppvekst.

Stendi: - Styrke og samle hele helse- og velferdsnæringen 

Stendi er Norges største private omsorgsaktør, og driver landsdekkende virksomhet innen barnevern, BPA, heldags omsorg, hjemmetjenester og eldreomsorg. Ingvild L. Kristiansen, administrerende direktør i Stendi, mener den nye landsforeningen blir viktig for å få mer kraft som bransje.   

- Det er viktig å samle helse- og velferdsnæringen i en landsforening for å få mer kraft som bransje. Det vil tydeliggjøre vår stemme i samfunnsdebatten noe jeg tror vil bidra til både innovasjon og bedre tjenester og ikke minst nødvendigheten av vårt tilbud, sier Kristiansen. 

- Hvorfor har Stendi valgt å være med i den nye landsforeningen, NHO Geneo? 

- Stendi har valgt å være med i NHO Geneo fordi vi mener det vil bidra til økt fokus på bransjen. Som tjenesteleverandør til det offentlige bidrar vi med å løse viktige og lovpålagte oppgaver til både Stat og kommuner i hele Norge. Vi er en stor og viktig arbeidsgiver i distrikts-Norge, noe som ikke alltid kommer godt nok frem i debatten. Å være medlem i en landsforening med medlemmer innen samme bransje tror jeg vil styrke og samle hele helse- og velferdsnæringen. 

Kristiansen tror vi vil få se verdien av samarbeid når de ulike foreningen nå samles i NHO Geneo.   

- Jeg håper den nye landsforeningen kan bidra til økt innovasjon mellom helsenæringene. Som tjenesteleverandør har Stendi en unik tilgang til data og utprøvningsmuligheter av ny teknologi og jeg håper virkelig vi får se verdien av samarbeid mellom de ulike medlemmene i NHO Geneo. Stendi er også veldig opptatt av konkurranse på like vilkår noe jeg ønsker den nye landsforeningen skal ha som en av sine fokusområder og som bidrar til økt verdiskapning, sier Kristiansen.  

Novartis: - Bygger en mer bærekraftig helsetjeneste. 

Novartis er et av Norges, og verdens, største legemiddelselskaper. Veronika Barrabes, daglig leder i Novartis Norge, mener den nye landsforeningen vil gi et bedre samarbeid på tvers. 

- Helse- og velferdsnæringen har et stort uutnyttet potensial i Norge. Den nye landsforeningen er med på å samle oss, skape nye samarbeid og en mer fokusert innsats. Når vi har de ambisjonene vi har satt oss, bygger det ikke bare flere arbeidsplasser og en viktig næring i Norge, men også en mer bærekraftig helsetjeneste, sier Barrabes, som er neststyreleder i den nye landsforeningen.  

Barrabes forteller at Novartis vil være en aktiv samarbeidspartner for å løse felles utfordringer og se nye muligheter i helsetjenesten. 

- Vi er opptatt av å tenke nytt for offentlige og private samarbeid. NHO Geneo vil gi oss muligheten til et sterkere felleskap med en større gjennomslagskraft for å bedre pasientbehandling, og vi kan bruke det store potensialet som ligger i helsenæringen. Sammen kan vi fremme innovasjon og sikre rammene slik at pasienter kan motta rett behandling til rett tid, sier Barrabes.  

Pfizer: - Sterkere synergieffekter fra NHO-felleskapet 

Pfizer er et av verdens ledende biofarmasøytiske selskap. Sissel Lønning Andresen, daglig leder i Pfizer Norge, tror på et stort politisk løft med den nye landsforeningen i ryggen. 

- Pfizer er i dag en del av NHO-felleskapet gjennom medlemskapet i Norsk Industri, men med denne nye landsforeningen, så vil helsenæringen få et politisk løft og vi tror på at det blir sterkere synergieffekter fra NHO-felleskapet. For Pfizer er felleskapet i LMI og i NHO viktig når vi skal jobbe med å bygge en sterk helsenæring og for å sikre at pasienter i Norge får tilgang til våre medisinske innovasjoner. Dette kan vi ikke gjøre alene, og derfor ønsker vi å knytte til oss og bidra inn i fellesskapet som den nye landsforeningen innebærer. 

Andresen trekker frem en bærekraftig helsenæring som et viktig satsingsområde for det videre arbeidet. 

- Etableringen av ny landsforening viser at helse og velferd er et satsningsområde for NHO, og vi er overbevist om at etableringen av denne nye landsforeningen vil styrke helsenæringens posisjon og gjøre NHO og LMI bedre rustet til å håndtere et krevende politisk klima og bidra til en bærekraftig helsenæring som skaper verdi både for felleskapet og for den enkelte pasient, sier Andresen, og legger til at NHO Geneo vil gi mer kraft. 

- Vi tror den nye landsforeningen vil gi en mer samlet kraft til å gripe de muligheter som ligger i å bygge en sterk helsenæring. Vi står også overfor noen svært viktige og prinsipielle spørsmål i tiden framover, som for eksempel hvorvidt hvilken plass private aktører skal ha i å løse de samfunnsmessige utfordringene Norge står overfor. Jeg er overbevist om at private aktører har en stor rolle å spille i synergi med det offentlige, og dette blir en viktig sak for den nye landsforeningen. Da er vi tilbake til at det ligger verdi i å stå samlet i et NHO-fellesskap, sier Andresen.  

Humana: - Vi vil sammen kunne kjempe for et godt velferdssamfunn 

Humana omsorg og assistanse er et av Norges ledende omsorgsforetak. Mona Vangsnes Lien, administrerende direktør i Humana, mener det er viktig å forene kreftene i Norge innen helse- og omsorg for å møte fremtidsutfordringene.  

- Perspektivmeldingen til den forrige regjeringen slo fast at hver tredje arbeidstaker kommer til å jobbe innenfor helse- og velferdssektoren i 2060, mot hver åttende arbeidstaker i dag. Behovet for å forene kreftene for å kunne møte disse utfordringene er viktig og nødvendig for samfunnet som helhet, også sett i lys av et ulendt politisk landskap.    

- Vi vil også ved å stå samlet, ha en større påvirkningskraft på beslutningstagere, og det vil være en stor fordel å tydeligere se sammenhengen mellom de ulike aktørenes bidrag til samfunnets komplekse utfordringer. Utfordringer som private, ideelle og offentlige må løse sammen, sier Vangsnes Lien.  

- Hvorfor har Humana valgt å være med i den nye landsforeningen, NHO Geneo? 

- Samfunnet står overfor krevende oppgaver årene som kommer. Trepartssamarbeidet i arbeidslivet vil bli enda viktigere enn noen gang for å finne løsninger. Som en av Norges største aktører i vår sektor er det naturlig for oss både å være medlem og en aktiv pådriver i NHO Geneo for å utfordre og påvirke slik at vi får på plass gode løsninger for de som trenger de tjenestene vi leverer. Alt til det beste for samfunnsutviklingen. Vi ønsker velkommen den styrken som ligger i denne samlingen. 

Vangsnes Lien mener NHO Geneo vil gi muligheter til å påvirke, utvikle og opplyse om helse-, velferd- og oppvekst-bransjen. 

- Som medlem i den nye landsforeningen får vi ta del i den felles kompetansen og utviklingen som skjer i bransjen, også i utkanten av vårt eget virkeområde. Det vil være inspirerende og utviklende å ta del i andre selskapers arbeid, det vil gi økt forståelse og innsikt, og vi vil sammen kunne kjempe for et godt velferdssamfunn. Verdien av den nye landsforeningen ligger først og fremst i økt felles kunnskap og slagkraft, sier Vangsnes Lien. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: