NHO Geneo støtter nasjonalt kompetansesenter for BPA: - Behov for kompetanse og forskning

Karita Bekkemellem, konstituert administrerende direktør i NHO Geneo. Foto: Caroline Roka.

Et kompetansesenter for brukerstyrt personlig assistanse (BPA) vil kunne være en ressurs for både de som får BPA og for kommuner og private leverandører som leverer ordningen.

I september 2019 oppnevnte regjeringen et offentlig utvalg som skulle komme med forslag til forbedringer i ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Utvalget leverte NOU-en «Selvstyrt er velstyrt» 16. desember 2021. Nå har NOU-en vært på høring, og NHO Geneo påpeker i sitt høringssvar at et samlet utvalget understreker betydningen av at det legges til rette for fritt brukervalg innen BPA.

- Dette innebærer at en person som får et vedtak på BPA, kan velge og påvirke hvem som skal være vedkommende assistenter, og om det er kommunen eller private leverandører som skal bistå den som har krav på BPA, heter det i høringssvaret til NHO Geneo.

Videre støtter landsforeningen for helsenæring, velferd og oppvekst et nasjonalt kompetansesenter for BPA.

- Kunnskapen om BPA i kommunene varierer stort, og det er behov for kompetanse/forskning og utvikling innen feltet. Et slikt kompetansesenter vil kunne være en ressurs for både de som har fått BPA og for kommuner og private leverandører som leverer BPA-ordninger. Videre vil et kompetansesenter kunne tenkes å forvalte en eventuell statlig ordning, og godkjenningsordninger for fritt brukervalg. Herunder kompetanse og bistand knyttet til opplæring, arbeidsrettslige bestemmelser, tariffavtaler og standardkontrakter, skriver NHO Geneo.

Les NHO Geneos høringssvaret her.

Les NOU-en «Selvstyrt er velstyrt» her.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: