Lanserer ny avis om den norske helsebransjen

REDAKTØR: Anne Grete Storvik. Foto: MedWatch.

Den nye nettavisen skal særlig følge selskaper og nøkkelpersoner som jobber med legemidler, bioteknologi, diagnostikk og lab, og e-helse.

Det skriver Watch Media i en pressemelding. Den nye nettavisen, som har fått navnet MedWatch, lanseres allerede i høst. 
 
– Helsenæringen er i sterk vekst i Norge, og er et glimrende eksempel på hvordan forskningen og kunnskapssamfunnet spiller en stadig viktigere rolle i norsk næringsliv, sier Øyvind Henriksen, nyhetsredaktør for Watch Medias utgivelser.
- Styrker bransjen
Han mener helsebransjen i Norge fortjener mer oppmerksomhet fra pressen.
 
– Våre redaksjoner består av næringslivsjournalister og redaktører som er – eller blir – spesialister i de bransjene de dekker. Vi er overbeviste om at en sterk journalistisk dekning, både når ting går bra og når ting er vanskelig, styrker den enkelte bransje, sier Henriksen.
Både små og store virksomheter
MedWatch har allerede ansatt en erfaren helsejournalist for å lede redaksjonen. Anne Grete Storvik blir redaktør for den nye avisen. Hun kommer fra FinansWatch og har solid journalistisk erfaring med å dekke helsefeltet etter mer enn ti år i Dagens Medisin.
 
– I Watch Media dekker vi ikke bare de største selskapene, vi går tett på både små og store virksomheter med kritisk og uavhengig næringslivsjournalistikk som fokuserer på substans, sier internasjonal redaktør Rasmus Emborg i Watch Medier.
 
Watch Media i Norge er eid av danske Watch Medier, en del av JP/Politikens Hus.