1 milliard til forskning på kunstig intelligens: - Helsenæringen må gå først

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

1 milliard har regjeringen satt av til kunstig intelligens i forslag til statsbudsjettet. Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo (landsforeningen for helsenæring, velferd og oppvekst) mener regjeringen må prioritere forskning på kunstig intelligens innen helsenæring, velferd og oppvekst. Dette kan bidra til å avlaste en sterkt presset helsesektor.

- Kunstig intelligens har mulighet til å drastisk endre og forbedre samfunnet vårt. Norge har særdeles gode forutsetninger for å kunne levere dette sammen med institutter, som for eksempel Sintef industri. Med slike bidrag kan dette være med å gi rammer for en svært viktig og ønsket nasjonal næringsutvikling på helsesiden, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. 

Hun påpeker at vi i Norge har enorme datamengder tilgjengelig i det offentlige helsevesenet som ikke er fullt ut utnyttet.

- Gjennom kunstig intelligens kan dette gjøres lett tilgjengelig, mindre administrativt arbeid, som igjen gjør at vi får bedre pasientbehandling, sier Bekkemellem.                                                                                                                                             

Videre trekker hun frem at Norge får en stadig eldre befolkning, og det er et stort behov for effektivisering av helsesektoren og eldreomsorgen. 

- De store datamengder vi har i helsetjenestenes informasjonssystemer gjør at Norge gjennom bruk av kunstig intelligens endelig har muligheten til å kommersialisere helsedata, noe som har stått på agendaen i rundt 15 år uten at vi helt har lykkes med det, sier Bekkemellem.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: