Etterlyser at barnas beste prioriteres i statsbudsjettet

Publisert

Reidar Holst Christensen, fagdirektør for helse- og velferdsbransjen i NHO Geneo.

Helse- og velferdsbransjen i NHO Geneo mener det er urovekkende at det i statsbudsjettforslaget fremkommer ikke legges opp til at alle gode tilbud skal tas i bruk for å løse den alvorlige krisen i barnevernet.

Torsdag 19. oktober ble det gjennomført statsbudsjetthøring i familie og kulturkomiteen. Reidar Holst Christensen, fagdirektør for helse og velferd i NHO Geneo, var tydelig overfor komiteen og advarer mot konsekvensene av pågående prioriteringer i barnevernet.

- Bevilgningene må gå til å sikre at barn og unge får den hjelpen de trenger og har krav på, ikke til en endring i eierformer som hverken gir flere eller bedre tilbud i barnevernet, sier Holst Christensen.

Tilbud fjernes

Private aktører har siden begynnelsen av 90-tallet gitt institusjonstilbud til barn og unge med de største utfordringene knyttet til helse, rus og kriminalitet. De senere år har private stått for rundt 70 prosent av institusjonstilbudene til disse barna.

- Dette er tilbud som nå fases ut, uten at tilstrekkelig kapasitet er etablert i regjeringens foretrukne eierformer, påpeker Holst Christensen.

- Barns beste må prioriteres

NHO Geneo mener det er foruroligende når det i budsjettforslaget fremkommer at Bufdir ikke heller ikke skal inngå avtaler med private aktører for å sikre tilgangen til spesialiserte fosterhjem.

- Det er allerede stor mangel på spesialiserte fosterhjem, og regjeringens forslag vil føre til en ytterligere reduksjon i tilbudet, sier fagdirektøren.

- NHO Geneo foreslår at barns beste prioriteres i statsbudsjettet. Det innebærer at tilstrekkelig kapasitet med forsvarlig kvalitet må prioriteres fremfor endring i eier- og organisasjonsform. Eksisterende og velfungerende tilbud må opprettholdes, uavhengig av om de driftes i statlig, ideell eller privat regi.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: