Fremtidens digitale arbeidsmarked: — Vi må finne trygghet i endring.

Publisert

Fra venstre: Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, Trine Lise Sundnes (Ap), arbeids- og sosialkomiteen, Heidi Norby Lunde (H), finanskomiteen, Kjetil Stålesen, spesialrådgiver i LO, Anne Louise Aartun Bye, avdelingsdirektør, NHO.

NHO Geneo avholdt onsdag arrangementet "Fremtidens digitale arbeidsmarked". Arrangementet tok for seg hva kunstig intelligens (KI) kan betyr for arbeidsmiljø- og prosesser, og hvilke etiske problemstillinger og utfordringer som kan melde med integrering av KI i arbeidslivet.

— Helsesektoren blir trukket frem som det området med mest potensial når det kommer til integrering av KI i arbeidshverdagen, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Gode arbeidsplasser-kampanjen 2023-2025 skal skape bevissthet rundt hvordan ny digital teknologi påvirker arbeid og arbeidsplasser, og hvilke utfordringer og muligheter dette innebærer for arbeidsmiljøet. Ved integrering av KI i arbeidslivet kommer følger det med en rekke spørsmål. Hvordan skal det risiko vurderes, hva slags organisasjonsledelse må til?

— Vi må finne ut av hva vi kan regulere, hvordan vi skal regulere og hva vi ikke skal regulere, sier Trine Lise Sundnes (Ap).

Hvordan kan man sikre faglig integritet og trygghet i jobben og hvordan skal myndighetene jobbe med lovverk?

— Vi forstår egentlig ikke nok om teknologien, den er allerede innlemmet i arbeidshverdagen. Vi ser ikke teknologien, den har blitt usynlig for oss, sier Heidi Norby Lunde (H).

Panelet var enige om at man må finne ut av hvordan man skal gå fra en innovasjonsdreven utvikling til en kunnskapsdreven teknologiutvikling.

— Det handler om å skape tillit og trygghet i arbeidslivet knyttet til dette. Også må vi finne trygghet i endring, sier Anne Louise Aartun Bye, avdelingsdirektør i NHO.

—  Det er klart at Norge som allerede er så langt fremme kan det å være en "first-mover" innenfor KI være en god ide for norske arbeidsfolk, sier Kjetil Stålesen, spesialrådgiver i LO.

Arrangementet ble streamet. Via denne lenken kan dere se arrangementet live: https://app.myonvent.com/event/arendalsuka-nho-fellesskapet/

Registrering: Alle må registrere seg som bruker. Det eneste du trenger er å registrere navn, epostadresse og lage et passord. Dette trenger man kun å gjøre en gang. Etter at det er gjort, har du tilgang til samtlige arrangementer fra Næringslivets hus under Arendalsuka.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: