Helsenæring valgt som neste nasjonale eksportfremmesatsing: - En seier for næringen

Publisert

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. Margit Selsjord/LMI.

Næringsministeren og helse- og omsorgsministeren annonserer fredag at helsenæringen blir den fjerde nasjonale eksportfremmesatsingen under «Hele Norge eksporterer».

Det opplyser regjeringen i en pressemelding

Valget av helsenæring som prioritert sektor for en nasjonal eksportsatsing kommer etter en anbefaling fra Nasjonalt eksportråd.

- Dette er en seier for helsenæringen og vil skape store ringvirknigner på sikt. Samtidig er det viktig å påpeke at en forutsetning for eksport er et godt hjemmemarked,  sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør for NHO Geneo. 

– Den norske helsenæringen hadde i 2021 en samlet omsetning på 65 mrd. kroner. Av dette var rundt 22 mrd. kroner inntekter fra eksport. Næringen skaper rundt 11 000 arbeidsplasser i hele Norge, og har viktig rolle å spille for målet om å øke norsk eksport utenom olje og gass med 50 prosent innen 2030, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

– Jeg er veldig glad for at helse nå blir en del av vår eksportsatsing. Norsk helseeksport er bra, for næringslivet, for helsetjenesten vår, for vår alles helseberedskap og selvfølgelig også for pasienter og fagfolk. En sterk og innovativ helsenæring er avgjørende for å utvikle en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste i toppklasse, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: