Hunstad på Smittevernforums årskonferanse: - Bransjen er innstilt på å ta mer bærekraftsansvar

Publisert

Atle Hunstad, administrerende direktør i Melanor.

Atle Hunstad, administrerende direktør i Melanor, bransjeorganisasjonen for medtek og lab i NHO Geneo, er tydelig på at bransjen er innstilt på å ta mer bærekraftansvar, men påpeker at dette må skje i tett dialog med oppdragsgivere og man har helt avhengig av felles løsninger i EU.

17.-18. oktober gjennomførte Smittevernforums sin årskonferanse på Gardermoen. Et sentralt tema under årets konferanse var bærekraftig smittevern. Atle Hunstad, administrerende direktør i Melanor, bransjeorganisasjonen for medtek og lab i NHO Geneo, deltok i paneldebatt om hvordan smittevern kan bidra til bærekraft. 

- Bransjens overordnede mål er å redde liv og forbedre helse. Miljømessige og sosiale hensyn er en integrert del av industriens arbeid. Å bevare et sunt miljø og bygge sosialt ansvarlige verdikjeder er avgjørende. Bransjen må være i forkant nå¨r det gjelder å håndtere utfordringer knyttet til et bærekraftig helsevesen. Det har også medført at medisinsk utstyrsindustri ligger helt i toppen sammenlignet med andre bransjer når det gjelder innovative løsninger, forteller Hunstad.  

Han påpeker at bransjen er innstilt på å ta enda mer ansvar.  

- Mulighetene for å videreutvikle satsing på gjenbruk av medisinsk utstyr, som blant annet noen av våre medlemmer har utviklet programmer for, ligger i innovative anskaffelser. Vår bransje er innstilt på å ta mer ansvar og ha tett dialog med oppdragsgiver for å finne de gode løsningene, sier Hunstad.  

- Samtidig er det viktig å få frem at Norge kun har 1 prosent av det europeiske markedet. Vi kan ikke innføre særregler for logistikk og embalering i Norge. Vi må være koordinert med resten av Europa, sier han,  

Mer om Smittevernforums årskonferanse her 

 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: