NHO Geneo på Arendalsuka 2023

Publisert

Mør Biffhus, Arendal.

NHO Geneo har flere arrangementer under Arendalsuka. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Mør Biffus for de beste debattene om helsenæring, velferd og oppvekst.

Følgende arrangementer har NHO Geneo under Arendalsuka. Alle arrangementer streames. 

Tirsdag

FREMTIDENS DIGITALE ARBEIDSMARKED

Klokken: 08:00 - 09:00: 
Sted: Mør Biffhus.

Tema for EU-OSHA i 2023-2025 er “Godt og trygt arbeidsmiljø i et digitalt arbeidsliv”. Gode arbeidsplasser-kampanjen 2023–2025 skal skape bevissthet rundt hvordan ny digital teknologi påvirker arbeid og arbeidsplasser, og hvilke utfordringer og muligheter dette innebærer for arbeidsmiljøet. 

Hvordan jobbe systematisk arbeid for å forebygge arbeidsrelaterte HMS-tap og realisere tilsvarende HMS-muligheter. 

Kontaktperson for arrangementet: Torbjørn Furulund, bransjedirektør for helse og velferd i NHO Geneo, NHO Geneo, 93678097tfu@nhogeneo.no

Mer info her. 

Onsdag

HAR VI GLEMT BARNA I DEN IDEOLOGISKE KAMPEN OM BARNEVERNET?

Klokken: 08:30 - 09:30. 
Sted: Mør Biffhus. 

Få om noen velferdsområder får like stor oppmerksomhet som barnevernet, og uenighetene om eierskap og organisasjonsform skaper dype politiske skillelinjer. Vi vet at det mangler gode tilbud i barnevernet, og spesielt tilbud til barna med de mest alvorlige utfordringene og de største omsorgsbehovene. Konsekvensene av at disse ikke får de hjelpen de trenger er alvorlige.

Private virksomheter har siden begynnelsen av 90-tallet gitt tilbud til barna som det manglet kapasitet og kompetanse til å ivareta i det statlige barnevernet. I dag  står private aktører for over 80% av institusjonsplassene til barn og unge med de mest komplekse behovene. Majoriteten av de spesialiserte fosterhjemmene formidles fra private virksomheter. Dette vil regjeringen ha slutt på, og det er avsatt over 200 millioner kroner i statsbudsjettet til å gjennomføre en avprivatiseirng av barnevernet. Men blir det bedre tilbud til barna av det, eller risikerer vi at barna blir taperne i den ideologiske drakampen?

Kontaktperson for arrangementet: Reidar Holst Christensen, fagdirektør for helse og velferd i NHO Geneo, NHO Geneo, 92464301reidar.holst.christensen@nhogeneo.no

Mer info her. 

SAMMEN OM FREMDRIFTSRETTET PLAN FOR HELSE-NORGE. EFFEKTIVE LØSNINGER FOR DAGLIG DRIFT OG BEREDSKAP

Klokken: 11:30 - 12:30. 
Sted: Mør Biffhus. 

I år skal regjeringen legge fram en stortingsmelding om framtidens helseberedskap. Hva har vi lært av pandemien? Hvordan påvirker erfaringene fra pandemien framtidens helseberedskap? Og hvordan kan vi gjennom innkjøp og daglig drift i helsetjenesten gjøre oss mer robuste mot uforutsette hendelser? Dette er noen av temaene som vi ønsker å belyse i dette møtet. 

Kontaktperson for arrangementet: Grete Karin Berg, næringspolitisk direktør, NHO Geneo, 92604380

Mer info her. 

ELDGAMMELT SYKEHUSUTSTYR TRUER PASIENTSIKKERHETEN: VI KAN IKKE GAFFATAPE OSS INN I FREMTIDEN

Klokken: 14:30 - 15:30
Sted: Mør Biffhus.

Eldgammelt utstyr utfordrer pasientsikkerheten. Må det være slik? Uten en klar strategi for medisinsk ustyr kan vi risikere at gaffatape blir det nye store for sykehusene våre.

Riksrevisjonen har undersøkt alderen på medisinteknisk utstyr som brukes på norske sykehus. For flertallet av sykehusene er andelen gammelt utstyr som burde ha vært skiftet ut, altfor stor. En aldrende maskinpark kan gi økt ventetid, dårligere behandling, mer kostbare investeringer og lavere pasientsikkerhet, viser rapporten fra Riksrevisjonen.

Samtidig som dette skjer, blir vi stadig flere eldre i Norge og færre mennesker i jobb. Dette utfordrer hele velferdssamfunnet vårt. Helsepersonell-kommisjonen (NOU: NOU 2. februar 2023, «Tid for handling - personellet i en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste») peker på behovet for innovasjon, teknologiutvikling og digitalisering for å løse helsepersonellutfordringene våre.

Vi må altså gjøre mer med mindre. Hvordan skal vi løse dette?

Kontaktperson for arrangementet: Cathy Capdeville, næringspolitisk direktør i NHO Geneo-bransjen, Melanor. 47272114. cahterine.capdeville@melanor.no 

Mer info her

Torsdag

FREMTIDENS BARNEHAGESEKTOR

Klokken: 08:30 - 09:30
Sted: Mør Biffhus.
 
Fremtidens barnehagesektor som en del av livsløpet.

Med barnehageforliket i 2003 som bakteppe. Hva gjorde en slik bred enighet som barnehageforliket var,  på tvers av alle partier mulig i 2003?

Kommunene har utfordringer knyttet til fordeling av ressurser, personal og styring av dette i årene som kommer. Flere eldre og barnetall som går ned i noen kommuner, gjør at fordeling av ressurser innenfor livsløpet vil variere rundt om i kommunene.

Er det noe fra arbeidet med barnehageforliket i 2003, som kan være verdt å ta med seg for dagens politikere når de skal gå løs på utfordringene innenfor livsløpet i årene som kommer?

Kontaktperson for arrangementet: Tone Mila, fagsjef for barnehager i NHO Geneo, NHO Geneo, 99698691tone.mila@nhogeneo.no

 
HVORDAN SIKRE ØKT ARBEIDSDELTAKELSE BLANT GRUPPER SOM STÅR UTENFOR ARBEIDSLIVET?

Klokken: 12:30 - 13:30.
Sted: Mør Biffhus.

Norge trenger økt arbeidsdeltakelse for å ivareta personellbehovene i alle sektorer, og i helsesektoren spesielt. Like fullt opplever mange som både har vilje og evne til å jobbe å bli stående utenfor arbeidslivet etter sykdom. Et eksempel er unge som opplever store utfordringer med å komme tilbake i arbeid etter kreftsykdom. De psykososiale og samfunnsøkonomiske belastningene ved utenforskap er store, og det er avgjørende at vi øker innsatsen for å få flere i arbeid.  

Vi må sette enda mer fokus på arbeidsplassen og det forebyggende arbeidsmiljøarbeidet i tiden fremover, hva krever dette av ledere og organisasjoner,  og hvordan kan arbeidsrettet rehabilitering bidra til dette? 

Kontaktperson for arrangementet: Kontaktperson for arrangementet: Torbjørn Furulund, bransjedirektør for helse og velferd i NHO Geneo, NHO Geneo, 93678097tfu@nhogeneo.no

Mer info her. 

Her finner du informasjon om Legemiddelindustriens (LMI) arrangementer. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: