NHO Geneos årskonferanse: Det sterkeste laget innen helsenæring, velferd og oppvekst

Publisert

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. Foto: Margit Seljord/LMI.

Da NHO Geneo ble stiftet for litt over et år siden, var det for å skape et sterkt fellesskap for virksomheter innen alle deler av helsenæringen, velferd- og oppvekstsektoren. Det er man nå godt i gang med, men landsforeningen skal skape et enda sterkere lag fremover, konstaterer Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Tirsdag 30. mai arrangeres NHO Geneos første årskonferanse, «Sammen». På scenen foran en fullsatt sal står blant annet navn som statssekretær, Odd Steinar Viseth, Lisbeth Sommervoll, administrerende direktør i Vestre Viken HF og medlem i Helsepersonellkommisjonen, Kai Øivind Brenden, nestleder i Norsk Sykepleierforbund, Daniel Sørli, daglig leder av Dr. Dropin, David Land, regional direktør nordics i Intuitive Surgical, Nicolas Vaugelade Baust fra Novartis m.fl.

NHO Geneo ble formelt stiftet i slutten av mars 2022. I løpet av litt over et år som ny landsforeningen i NHO-fellesskapet, har det skjedd mye.

- Vi representerer nå 1.600 bedrifter med til sammen over 20.000 årsverk. Vi har medlemmer innen 17 ulike bransjer, og stadig er det nye bedrifter og bransjer som vil være en del av fellesskapet vårt, sier Bekkemellem.

- Vi samler et sterkt lag med en enda sterkere stemme for å vise verdien av arbeidet medlemmene våre gjør gjennom hele livsløpet. Sammen er vi sterkere, sier hun.

Forutsigbare rammebetingelser

Samtidig legger ikke Bekkemellem skjul på at det også er utfordringer. Hun trekker blant annet frem avviklingen av fritt behandlingsvalg, avkommersialiseringsutvalget, utfasing av kommersielle aktører i barnevernet, ny barnehagestrategi og fastlegekrisen.

- Og jeg kunne nevnt flere. Vi har jobbet mye med å håndtere usikkerhet for våre medlemmer, skap av sittende regjerings politikk. Vi skal kjempe for innbyggernes rett til best mulig helsehjelp, samtidig skal vi også jobbe for at våre medlemmer kan ha forutsigbare rammebetingelser som gjør at vi alle kan få trygghet i hverdagen, også i fremtider, sier Bekkemellem.

- Garantisten for å gi mennesker de tjenestene de har rett på

Hun understreker at den nye landsforeningen også har fått politiske gjennomslag som at helsenæringen er en av tre eksportsatsinger i årene som kommer, gjennomslag innen barnevernsanbud, påvirket overgangsperioden for avviklingen av fritt behandlingsvalg, vi har fått tariffavtale innen BPA m.m. Samtidig ser man at økt støtte i befolkningen til offentlig-privat samarbeid innen helsesektoren (Helsepolitisk barometer 2023).

- Fordi helsenæringens verdi, det er alle oss som sitter her og deres kolleger. De som går på jobb hver dag for å bidra til at alle i Norge kan bli raskere friske, og leve lenger og sunnere. Felles for alle medlemmene i NHO Geneo er at dere er en avgjørende del av løsningen på mange av de største samfunnsutfordringene vi som land møter i årene som kommer. Dere er garantisten for å gi mennesker de tjenestene de har rett på, gjennom hele livsløpet, sier hun.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: