NHO Geneos høringssvar til Helsepersonellkommisjonen: - Næringslivet er en del av løsningen

Publisert

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

NHO Geneo vektlegger særlig et sterkere offentlig-privat samarbeid som et strategisk tiltak som bør ligge i bunnen for utviklingen av tiltak innen alle seks hovedområdene i NOU-en «Tid for handling - personellet i en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste».

Helsepersonellkommisjonen la frem sin NOU 2. februar 2023, «Tid for handling - personellet i en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste». Denne uken (uke 18) gikk fristen ut for å komme med høringssvar, hvor NHO Geneo og bransjene har levert sine synspunkter. 

Ikke godt nok forberedt

Utviklingstrekkene som beskrives av Helsepersonellkommisjonen gir grunnlag for bekymring. Demografiutviklingen både øker etterspørselen etter helsepersonell og bremser samtidig veksten i tilgjengelig arbeidskraft.

- Vi har egentlig kjent til denne utviklingen i lang tid, uten at vi som land har rigget oss godt nok for å møte det som nå kommer, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo. 

- Det haster

NHO Geneo mener det er bra at kommisjonen vektlegger behovet for innovasjon, teknologiutvikling og digitalisering i helse- og omsorgstjenestene, og legger samtidig vekt på at næringslivet er en del av løsningen på dette. 

- Vi bør legge mer vekt på å styrke kulturen for samarbeid mellom offentlige og private aktører i helse- og omsorgssektoren. Det er tid for mer samhandling, og det bør også gjelde mellom offentlige og private aktører, og det haster, sier Bekkemellem.

- Diskusjonen om hvem som kan eie leverandører av tjenester til offentlig helsesektor skygger for de virkelig viktige debattene; hvordan skal vi sørge for at folk med behov for helse- og velferdstjenester skal få dekket behovene i årene som kommer, sier Bekkemellem. 

Her finner du høringssvarene fra: 

Ta gjerne kontakt hvis du lurer på noe.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: