Ny felles praksis for logistikk i alle helseregionene

Publisert

Jan Ivar Nygårdsvold Ingebrigtsen, direktør markedstilgang i Melanor.

Melanor arrangerte fredag 24. november et møte hvor vi etterspurte våre medlemmers syn på nye felles logistikkbetingelser for helseregionene.

Sykehusinnkjøp presenterte 16. november via Teams nye felles logistikkbetingelser for helseregionene. 

For snart 4 år siden ble Sykehuspartner, som den gang hadde ansvaret for logistikkbetingelsene for Helse Sør-Øst, og Melanor enige om rammene for en revisjon av logistikkbetingelsene. I mellomtiden har Sykehusinnkjøp overtatt ansvaret. Til tross for gjentatte lovnader om involvering, har Melanor ikke deltatt i dette arbeidet.   

- Våre medlemmer la for dagen at det å ha likelydende avtaler for alle helseregionene kan være positivt og gi større forutsigbarhet, men når avtalemalene i utgangspunktet ikke fremstår som balanserte, kan endres på kort varsel og inneholder krav som sparker bena under miljøbesparende logistikk, da er det lite nytte i at logistikkbetingelsene blir felles for alle regionene, sier Jan Ivar Nygårdsvold Ingebrigtsen, direktør markedstilgang i Melanor.  

Ingen av Melanors medlemsbedrifter stemte nei på spørsmålet om det var behov for å opprette en prosjektgruppe og gi Sykehusinnkjøp en samlet tilbakemelding fra bransjen. Utvalget til Melanors prosjektgruppe er gjennomført og vi vil kommunisere tidsrammer for arbeidet til medlemmer og Sykehusinnkjøp når gruppen er konstituert, og rammene for prosjektet er satt.  

Ønsker du ytterligere informasjon om saken eller vil bidra med innspill til arbeidet er du velkommen til å kontakte janivar@melanor.no. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: