Ny helseteknologi kan forlenge livet ditt med 8 år

Publisert

Kent Rønning, medgründer og CSO i Mia Health.

En “digital helsetvilling” fra Sintef, NTNU og helseselskapet Mia Health (NHO Geneo-medlem) gir deg innsikt i din personlige helsestatus, samt tilpasset veiledning til bedre helse.

Ved hjelp av en pulsklokke, smarttelefon og en algoritme kalt PAI (Personal Activity Intelligence), kan du nå anslå din egen kondisjonsalder og predikere fremtidig helse. Målet er å motivere flere til fysisk aktivitet, redusere livsstilssykdommer og spare samfunnet for milliarder kroner årlig knyttet til inaktivitet. Det verdensledende forskningskonseptet ble lansert i april i år.

Mia Health gir deg en PAI-score basert på pulsen og aktivitetsnivået ditt. Om du opprettholder en score på 100 PAI i et 7-dagers løp over tid, vil du i snitt forlenge livet ditt med 8 år.

– Når folk finner en løsning de stoler på og som gir et reelt bilde på egen helse, oppstår umiddelbar motivasjon og følelse av mestring. På kort sikt bidrar dette til å etablere nye vaner, og på lang sikt fører det til bedre helse og økt livskvalitet. Det beste av alt er at hele løsningen er svært enkel for folk å forholde seg til, sier Kent Rønning, medgründer og CSO i Mia Health, i en pressemelding. 

Mia Health tar utgangspunkt i ditt personlige formnivå. Alle typer fysisk aktivitet regnes med, noe som gjør det enkelt å iverksette endring og spore helsegevinst. Slike helsetiltak er nyttig også for bedrifter og næringslivet, som kan bruke Mia Bedrift bl.a. til å redusere sykefraværet og enkelt beregne ROI.

– Løsningen gir bedrifter bedre innsikt i bedriftshelsen, og gjør det mulig å måle kost-nytte for ulike helsetiltak. Man kan identifisere hva som gir effekt og hva som ikke gjør det, samtidig som man isolerer viktige nøkkeltall som kan forsterke pågående tiltak. Implementeringen er enkel, og lønnsomheten kan være enorm. Ikke minst er det bevist at Mia Bedrift aktiverer de som trenger det mest: de aller mest inaktive, forklarer Rønning.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: