Regjeringen bevilger 6,2 milliarder kroner til sykehusene: -Helt nødvendig

Publisert

Foto: Caroline Roka

I revidert nasjonalbudsjett får sykehusene til sammen 6,2 milliarder kroner mer fra regjeringen. Pengene skal gå til økte lånerammer og kompensasjon for økt lønnsvekst og prisvekst. Dette var helt nødvendig og en gledelig nyhet for sykehusene, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Allerede i februar varslet helseminister Ingvild Kjerkol at sykehusene ville få 2,5 milliarder kroner i varig økte bevilgninger. Den gang mente sykehusene at dette ikke var nok. Nå gir regjeringen ytterligere 3,7 milliarder til sykehusene i revidert nasjonalbudsjett. 

- At sykehusene får mer penger vil bidra at flere helsepersonell blir i sektoren. Dette er veldig viktig når vi vet hvilke utfordringer vi står overfor, og vi vil trenge mer helsepersonell i årene fremover, sier Karita Bekkemellem.  

- Økte bevilgninger til sykehusene betyr også at sykehusene kan gjøre nødvendige investeringer i teknologi og bygg. Nå kan sykehusene investere, fremfor å måtte kutte i sårt tiltrengte oppgraderinger. Dette vil komme både de ansatte og pasienter til gode, og styrke vårt felles helsevesen. Det bør også prioriteres å kutte i ventetiden for behandlinger. En god løsning vil være å benytte seg av den ledige behandlingskapasiteten hos private bedrifter, slik at de offentlige sykehusene får en avlastning og pasientene får raskere behandling, sier Bekkemellem. 

Melanor er bransjeforeningen for medisinsk utstyr og laboratorium i NHO Geneo. De er også fornøyde med at sykehusene får mer penger. 

- Vi er glade for at sykehusene nå får mer penger til å investere i utstyr. Den medisinsk-tekniske utstyrsparken på norske sykehus er mange steder så gammel at den har levd dobbelt så lenge som Riksrevisjonen anbefaler. Dette er for eksempel røntgenmaskiner, CT-skannere og blodtrykksmålere. Investeringer i dette vil gjøre hverdagen til helsepersonell enklere og det blir tryggere for pasientene, sier Atle Hunstad, administrerende direktør i Melanor. 

- Dette er et godt første steg. Nå må regjeringen også få på plass en nasjonal strategi for medisinsk utstyr, slik at behandling kan bli enda tryggere for pasientene, avslutter Hunstad. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: