Tid for samhandling. – Vi trenger konkurranseutsetting. Vi må ha flere aktører inne, vi må se på hvilke muligheter som ligger der.

Publisert

Fra venstre: Ida Meisland Eide, Fungerende direktør, Norlandia Care og Daniel Sørli, Administrerende direktør, Dr Dropin.

Den demografiske utviklingen setter velferdstjenestene og samfunnet under press. Et tydeligere og nærmere alvor som vi har visst vil komme i lang tid, uten at vi som samfunn har rigget oss godt nok til å møte det. Derfor er det tid for handling – kanskje også samhandling?

Under arrangementet "Tid for samhandling", arrangert av NHO under Arendalsuka 2023, ble hovedfunnene fra Kvalitet23-rapporten presentert av Ola Eloranta, seniorrådgiver i NHO Geneo. Rapporten tar for seg kostnadseffektivitet og kvalitet i norske kommuner innen sykehjemsdrift og hjemmebasert omsorg, barnehager og renhold og eiendomsdrift. Funnene viser at større kommuner er mer effektive enn små kommuner. Kommuner som i større grad samarbeider med private leverandører scorer bedre på kostnadseffektivitet og kvalitet i tjeneste, enn de som i mindre grad samarbeider med private

Bedrift-stemmer fikk dele sine synspunkt. Blant disse fant man Daniel Sørli, administrerende direktør i Dr. Dropin, og Ida Meisland Eide, fungerende direktør i Norlandia Care.  

– Jeg mener at de private aktørene kan bidra til innovasjon, ikke bare kapasitet i kriser, det har vi vist flere ganger når vi har samarbeidet med det offentlige, sier Sørli.

 

– Vi trenger konkurranseutsetting. Vi må ha flere aktører inne, vi må se på hvilke muligheter som ligger der, sier Meisland Eide.

Arrangementet ble streamet. Via denne lenken kan dere se arrangementet live: https://app.myonvent.com/event/arendalsuka-nho-fellesskapet/

Registrering: Alle må registrere seg som bruker. Det eneste du trenger er å registrere navn, epostadresse og lage et passord. Dette trenger man kun å gjøre en gang. Etter at det er gjort, har du tilgang til samtlige arrangementer fra Næringslivets hus under Arendalsuka.

 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: