Forslag om å begrense innleie i helse- og omsorgssektoren: – Støtter ikke forslaget

Publisert

Torbjørn Furulund, bransjedirektør i NHO Geneo-bransjen Helse og velferd.

Mandag 8. april var det frist for å sende inn høringssvar til representantforslaget fra SV om å begrense innleide i helse- og omsorgssektoren. NHO Geneo er en av organisasjonene som sendte inn skriftlig innspill.

Det er stortingsrepresentantene Marian Hussein, Freddy André Øvstegård og Kristi Bergstø fra Sosialistisk Venstreparti (SV) som står bak representantforslag 108 S (2023-2024). Forslaget innebærer forslag om at Stortinget skal be regjeringen fremme forslag om å fjerne unntaket i arbeidsmiljøloven som åpner for tidsbegrenset innleie av helsepersonell.

NHO Geneo støtter ikke representantforslaget. Landsforeningen organiserer per april 2024 over 2000 virksomheter med et samlet årsverk på over 29.000. Hovedvekten av årsverkene ligger innenfor den arbeidsintensive tjenestesektoren. Og en stor andel av disse tjenestene er lovpålagte helse- og omsorgstjenester gjennom lov og forskrift utført på vegne av det offentlige.

Landsforeningen frykter at konsekvensene – dersom forslaget skal bli reell politikk – vil innebære stor risiko for liv og helse ved at tjenester kan opphøre ved akutt sykdom på grunn av personellmangel. Bemannings- og rekrutteringsbyråer er en sikkerhetsgaranti for både offentlig og privat helsevesen for å sikre forsvarlig bemanning ved blant annet sykdom og ferieavvikling.

Det er NHO Geneo-bransjen Helse og velferd som har utarbeidet det skriflige innspillet på vegne av landsforeningen. 

Les hele høringssvaret til NHO Geneo her.

Representantforslag 108 S (2023-2024) kan leses her.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: