Forslag til endring i blåreseptforskriften: - Vi er svært bekymret

Publisert

Cathy Capdeville, direktør for næringspolitikk i Melanor.

NHO Geneo-bransjen for medtek og lab, Melanor, er bekymret for at mange av forutsetningene endringsforslagene i blåreseptforskriften bygger på utdatert bakgrunnsmateriale.

Fredag 15. mars var det høringsfrist for endringer i regelverket for folketrygdens finansiering av medisinsk forbruksmateriell og næringsmidler. Departementet foreslår i høringen "å harmonisere regelverket for folketrygdens finansiering av medisinsk forbruksmateriell og næringsmidler med kravene som gjelder for legemidler".

Bekymret

Departementet skriver på sin nettside at høringen er begrenset til forskriftsfesting av prioriteringskriteriene, harmonisering av krav til alvorlighet og langvarighet med kravene som gjelder for legemidler, tydeliggjøring av at finansieringsansvaret følger behandlingsansvaret og formalisering av praksis knyttet til godkjenning for refusjon. Videre foreslås det mindre, språklige og tekniske endringer, skriver departementet.

NHO Geneo-bransjen, Melanor, mener at forutsetningene som forslagene til forskriftsendringer bygger på, ikke lenger er relevante med bakgrunn i de senere års utvikling.

- Vi er svært bekymret. Forskriftsforslaget er ikke egnet, slik vi vurderer det, til å oppnå de ønskede og forventede endringene for pasienter helsepersonell og samfunnet, som vi må forutsette at forslaget til forskriftsendringene tar sikte på, sier Cathy Capdeville, direktør for næringspolitikk i Melanor.

Har bedt om møte

For å sikre at det utarbeides et godt og framtidsrettet regelverk for medisinsk forbruksmateriell og næringsmidler, mener Melanor det er avgjørende at endringene bransjen har observert de siste fire årene i større grad legges til grunn som premiss i det videre arbeidet med forskriftsendringene, kommer det frem i høringssvaret.

- Vi har også bedt om et snarlig møte med departementet for å adressere dette, sier Capdeville.

Les hele høringssvaret til Melanor, bransjen for medtek og lab, her: Melanor innspill - Høring - Endringer i regelverket for folketrygdens finansiering.pdf

 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: