Har mottatt over 3600 høringssvar: – Historisk høyt

Publisert

Kunnskapsdepartementet har fått inn 3.608 høringssvar i saken om styring og finansiering av private barnehager. Aldri før har en sak på utdanningsfeltet fått flere tilbakemeldinger enn regjeringens siste forslag til endringer i barnehageloven.

Fredag 2. januar kunne barnehage.no melde at Kunnskapsdepartementet hadde mottatt 3600 høringssvar til høringsnotatet om ny styring og finansiering av private barnehager. Det er et historisk høyt engasjement.

Administrerende direktør i NHO Geneo, Karita Bekkemellem, er svært imponert over engasjementet i saken.

– Jeg er imponert over engasjementet som har kommet fra både enkeltpersoner, organisasjoner, kommuner og barnehager. Det er et historisk høyt engasjement for en sak på utdanningsfeltet, og viser hvor viktig barnehagene er for mange, sier Bekkemellem.

Veien videre

Alle høringssvarene er ikke publisert. I en e-post til barnehage.no opplyste Kunnskapsdepartementet om at "det er per i dag publisert 1345 høringssvar. Det gjenstår dermed 2256 høringssvar, som vil bli publisert i løpet av få dager".

Bekkemellem er spent på å se hva resten av høringssvarene sier, og håper de kan være med å peke regjeringen i riktig retning.

– Barnehagene skal og må videreutvikles til det beste for barna, foreldre, ansatte og samfunnet. Nå frykter vi det motsatte vil skje. Med regjeringens nye barnehagelov blir barnehagetilbudet dårligere. Jeg håper at høringssvarene kan opplyse regjeringen om hvor feil dette lovendringsforslaget er og hvilke konsekvenser det vil skape for barn, foreldre og ansatte, sier Bekkemellem.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: