LMI sendte Team Rynkeby av gårde til Paris: – Et svært godt formål

Publisert

Siden 2002 har Team Rynkeby syklet til Paris for å samle inn penger til kritisk syke barn. Fredag 28. juni startet Oslo-teamet reisen utenfor Næringslivets Hus.

Fredag 28. juni sto Leif Rune Skymoen, administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI), og Ramona Eichenberger, advokatfullmektig i NHO Geneo, klare med juice og boller for å sende av gårde Team Rynkeby til Paris. Team Rynkeby er et veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kritisk syke barn – på tvers av hele Europa.

Team Rynkeby i Norge har siden 2016 bidratt med mer enn 100 millioner kroner til Barnekreftforeningens forskningsfond. I 2023 samlet de inn 14,5 millioner.

– Det er en glede å få lov til å sende Team Rynkebys Oslo-team avgårde til Paris. Sykkellaget har svært godt formål, og vi heier hele veien, sier Skymoen.

Et Rynkeby-lag består ofte, ikke alltid, av personer som er rammet av barnekreft – enten selv som overlever eller som pårørende. Noen bruker Team Rynkeby for å få orden på livet igjen etter sykdom uansett utfall. Mange har en yrkesfaglig tilknytning til helsenæringen som ansatte i spesialisthelsetjenesten, kommunehelsetjenesten eller i industrien.

Hella Yngsdal, prosjektleder og ansvarlig for markedstilgang i Melanor, er en av rytterne i Team Rynkeby.

Historien

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen på Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter støttet også opp. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby-lag så flinke til å skaffe sponsorer, at det var 38.000 DKK i overskudd da laget returnerte til Danmark en god uke senere.

Pengene donerte Team Rynkeby til barnekreftavdelingen på Odense Universitetssykehus, og en tradisjon var født.

Les mer om Team Rynkeby her. 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: