Mangfold og inkludering i arbeidslivet: – Det er lett å peke på alle andre

Publisert

Mee Eline Eriksson, fagdirektør i NHO Geneo, på scenen under konferansen Innovasjon for en bedre framtid.

Mee Eline Eriksson, fagdirektør for forebyggende helse i NHO Geneo, la frem sine egne fordommer under konferansen Innovasjon for en bedre framtid.

Onsdag 17. april arrangerte Hero, Social Impact Lab og NHO Geneo konferansen Innovasjon for en bedre framtid på Vulkan Arena på Grünerløkka i Oslo. Konferansen tok for seg migrasjon og arbeidsinkludering, sett gjennom linsen av innovasjon.

Mee Eline Eriksson, fagdirektør for forebyggende helse i NHO Geneo, holdt innlegg om mangfold og inkludering i arbeidslivet. I en verden med økende migrasjon, står mangfold og inkludering i arbeidslivet som kritiske faktorer for å skape mer rettferdige, innovative og konkurransedyktige organisasjoner.

Til tross for økende bevissthet om viktigheten av dette, møter virksomheter utfordringer med å implementere prinsippene på grunn av diskriminering og internaliserte fordommer. Eriksson delte fra scenen at hun tar seg selv i å ha fordommer.

– Jeg har fordommer. Er jeg riktig person til å stå her og predikere om hvordan vi skal få ned barrierene, spurte Eriksson en fullsatt Vulkan Arena.

– Det er veldig enkelt å peke på hvem, snakke om hva alle andre gjør feil, men jeg tror mange av svarene ligger inne i oss selv. Jeg tror svaret er å være bevisst på hva man kan gjøre selv, å være bevisst på sine egne fordommer. Og selv om det er ukomfortabelt, ta et oppgjør med dem, sa Eriksson.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: