Møte om digitalisering i kommunene: – Våre medlemmer står klare til å samarbeide med enda flere av landets kommuner!

Publisert

Fra venstre: Ola Eloranta (NHO Geneo), Anne Kristine Linnestad (Stortingsrepresentant for Høyre), og Reidar Holst Christensen (NHO Geneo).

Som et resultat av konferansen om digitale løsninger NHO Geneo arrangerte i mars, ble vi invitert til et møte på Stortinget om digitalisering i kommunene.

Torsdag 25. april startet vi dagen på Stortinget med Anne Kristine Linnestad (H) i Kommunal- og forvaltningskomiteen for å snakke om digitalisering og bruken av kunstig intelligens (KI) i kommunene. Fra NHO Geneo, deltok Reidar Holst Christensen (fagdirektør for helse og velferd) og Ola Eloranta (seniorrådgiver for politikk og kommunikasjon).

Våre felles helse- og velferdstjenester er avhengig av at vi i enda større grad enn i dag tar i bruk digitale løsninger. Vi vil ha mindre penger og færre fagfolk til å utføre tjenestene i tiden fremover. Men løsningene finnes der, og mange av landets kommuner er kommet langt i å ta i bruk teknologi, digitale løsninger og KI for å gi innbyggerne bedre og mer effektive tjenester.

NHO Geneos medlemmer leder an i utviklingen, og står klare til å samarbeide med enda flere av landets kommuner. I møtet diskuterte vi en rekke områder, men særlig:

  • Hvordan sikre tverrpolitisk enighet om implementering av digitale løsninger
  • Hvordan legge til rette for at kommuner kan lære av hverandre, og bli bedre i stand til å anskaffe digitale løsninger i helsetjenestene
  • Hvordan leverandørene kan bidra til at det blir enklere og tryggere for kommunene å anskaffe deres produkter
  • Hvordan vi kan bidra til at digitale helseløsninger blir en enda mer integrert del av våre rettighetsbaserte helse- og velferdstjenester
  •  

NHO Geneo følger opp det næringspolitiske arbeidet på vegne av våre medlemmer, og har i tillegg til møter med partiene på Stortinget møter med landets kommuner om digitalisering og andre områder innen helse, velferd og oppvekst.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: