NHOs årskonferanse: – Et skjult eksportgull

Publisert

Daniel Sørli, gründer og medisinsk ansvarlig i Dr. Dropin, på scenen under NHOs årskonferanse 2024.

I 2017 åpnet Dr. Dropin sin første klinikk. Syv år senere har de 25 klinikker og 250 ansatte i Norge. Nå har de godt i gang med et eget eksporteventyr, hvor de har startet opp i Sverige og Storbritannia.

Tirsdag 9. januar er det duket for NHOs årskonferanse i Oslo spektrum. Tema for årets konferanse er lederskap og løsninger.  Sammen med Jon Lærdal, produktdirektør i Laerdal Medical, og Monica Mathiassen, bærekraftsleder i Drytech, delte NHO Geneo-medlem Dr. Dropin, ved Daniel Sørli, gründer og medisinsk ansvarlig, hvordan de har lykkes med eksport.

- Jeg satt som fastlege i 2017 og så at pasientene hadde et for dårlig tilbud. I tillegg hadde jeg som lege for mye ikke-legeoppgaver. Derfor startet vi Dr. Dropin. Vi ønsket å gi pasienter et bedre tilbud og la leger gjøre legejobben sin, forteller Sørli fra scenen på årskonferansen.

Oppskriften på eksport

Mye har skjedd siden 2017 da Dr. Dropin åpnet sin første klinikk i Norge. De har nå 25 klinikker og cirka 250 ansatte i Norge. For ett år siden tok de skrittet ut i verden.

- Jeg tok med meg familien til London for ett år siden. Oppskriften er veldig lik som det vi gjorde i Norge. Men til sammenligning, brukte vi cirka 4,5 måneder fra vi startet Dr. Dropin til vi tok imot vår første pasient i Norge. I Storbritannia har vi brukt rundt 1 år, sier Sørli.

- Skjult eksportgull

Sørli utdyper at de har blitt veldig godt mottatt i både Storbritannia og Sverige.

- Sørli og Dr. Dropin er et veldig godt eksempel på det som nesten er et skjult eksportgull. Vi har mange gode helse-tjenester og teknologiske løsninger i Norge. Det er gledelig at Dr. Dropin blir godt mottatt i utlandet. Det er jeg ikke overrasket over, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

- Dersom vi ikke åpner opp for mer offentlig-privat samarbeid i helsesektoren i Norge, vil vi blant annet gå glipp av store eksportmuligheter, samt nye, innovative løsninger i helsesektoren. Det har vi ikke råd til å gå glipp av, sier Bekkemellem.

 

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: