NHOs årskonferanse: God ledelse gir gode helsetjenester

Publisert

Fra venstre: Karita Bekkemellem, adm.dir. i NHO Geneo og Anita Tunold, adm.dir. i Aleris.

Tema for NHOs årskonferanse 2024 er ledelse og løsninger. Det å ha god ledelse, er viktig i alle næringer, men det er – og blir – særlig viktig i helsesektoren.

Under NHOs årskonferanse 2024 diskuterte Anita Tunold, administrerende direktør i Aleris, og Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, hvilket særskilt ansvar ledere i helse-, velferd- og oppvekstnæringen har.

– Vi vet hva helsepersonell er opptatt av. De ønsker å kunne bruke sin kompetanse på pasientbehandling, og ikke på administrasjon. Da er det opp til oss som ledere å legge til rette for at de får gjort nettopp det. Ledere må involvere de dyktige fagfolkene, slik at man treffer de riktige beslutningene og finner den rette veien videre, sier Anita Tunold, administrerende direktør i Aleris.

– Det å ha god ledelse er viktig, i alle næringer, men det er og kommer til å bli særlig viktig i helsesektoren. Vi skal rekruttere og beholde flere helsepersonell i yrket. Da kan god ledelse være en svært viktig nøkkelfaktor i dette, sier sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

Aleris scorer høyt på medarbeiderundersøkelse

I 2023 svarte 98 prosent av Aleris' ansatte svarer at de trives hos Aleris i en intern medarbeiderundersøkelse. 89 prosent av alle Aleris' ansatte deltok i medarbeiderundersøkelsen.

– Aleris er veldig opptatt av at vi må høre på de folka vi har. Derfor utfører vi i Aleris årlige medarbeiderundersøkelser for å lære hva våre folk er opptatt av. Jeg er kjempestolt over at 98 prosent av våre ansatte er toppmotiverte og stolte av å jobbe i Aleris, sier Tunold.

– Vi kommer til å måtte konkurrere om arbeidskraften på en helt annen måte i fremtiden. Da er det viktig at vi kan tilby gode arbeidsforhold med fleksibilitet og kompetanseløft. Det er Aleris dyktig på, sier Bekkemellem.

Privat-offentlig samarbeid spiller en rolle

Bekkemellem trekker frem at mye av svaret til helsesektorens utfordringer ligger i trepartssamarbeidet.

– Svaret er mer privat-offentlig samarbeid, sånn at vi kan lære med av hverandre. Vi må ikke glemme at mye av svaret på dette handler om et godt trepartssamarbeid i fortsettelsen, da må vi snakke opp og ikke ned helsenæringen vår, avslutter Bekkemellem.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: