Rehabiliteringsnettverket samlet: – Vellykket nettverkssamling

Publisert

Fra venstre: Kari Hapnes, (PTØ Norge), Sindre Bårdseng, (Ringen Rehabiliteringssenter), Alf Magne Foss, (Skogli Rehabiliteringssenter) Marius Øksenvåg ( Avonova Ringerike rehabilitering), Pål Stenbro ( Unicare Rehabilitering) Tone Kallekleiv ( Åstveit Helsesenter) Trond Bjørkeslett ( Høyenhall Rehabilitering) Svein Lunde ( Åstveit Helsesenter) og Torbjørn Furulund (NHO Geneo).

NHO Geneo-bransjen helse og velferd samlet rehabiliteringsnettverket for faglig input og inspirasjon til videre arbeid.

7.-8. mars samlet helse og velferds rehabiliteringsnettverk seg på Gaarder Kurs og Konferansesenter på Gardermoen for to dager med faglig og sosial input for nettverkets videre arbeid.

Torbjørn Furulund, bransjedirektør i NHO Geneo-bransjen helse og velferd, Reidar Holst Christensen, fagdirektør i NHO Geneo-bransjen helse og velferd, Linda Leiro Egseth, advokat i NHO Geneo og Kåre Anda Aronsen, direktør for strategi og organisasjon i NHO Geneo, var til stede og holdt innlegg for rehabiliteringsnettverket.

I tillegg holdt Ingvild Aasen Tryggestad, spesialrådgiver i Riksrevisjonen, innlegg om Riksrevisjonens rapport om rehabilitering i helse- og omsorgstjenestene.

Riksrevisjonens rapport har en tydelig konklusjon: Mange pasienter får ikke den hjelpen de trenger. Nesten ingenting har blitt bedre siden Riksrevisjonen undersøkte rehabilitering i 2012, og de nye undersøkelsene viser at hele seks av syv kommuner mangler lovpålagt kompetanse.

– Det har vært to dager med viktig faglig påfyll for rehabiliteringsnettverket. De innleggene har vært til stor inspirasjon for nettverkets videre arbeid. Alt i alt så har det vært en vellykket nettverkssamling, sier Torbjørn Furulund, bransjedirektør i NHO Geneo-bransjen helse og velferd.

Rehabiliteringsleder ved Kastvollen rehabiliteringssenter, Randi Dalen, ga en presentasjon om deres opplevelser med Helsedirektoratets pilotprosjekt, rehabiliteringsregisteret. Pål Stenbro, områdedirektør for rehabilitering i Unicare, snakket om målekultur, pasientdata og dokumentasjon på endring og kunnskap om pasientpopulasjonen.

Anita Moe Larsen, kommunikasjonsdirektør ved Sunnaas sykehus, var også til stede for å holde innlegg om kommunikasjonen til aktørnettverket.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: