Reidar Holst Christensen er ny næringspolitisk direktør i NHO Geneo

Publisert

Etter nesten to år som fagdirektør i NHO Geneo-bransjen Helse og velferd, har Reidar Holst Christensen takket ja til stillingen som næringspolitisk direktør i NHO Geneo.

– Muligheten til å være enda mer sentral i det næringspolitiske arbeidet for disse bedriftene er, etter min mening, en av de mest meningsfulle og engasjerende jobbene det er mulig å ønske seg, sier Reidar Holst Christensen om jobben som næringspolitisk direktør i NHO Geneo.

Christensen har over 30 års erfaring innen helse- og velferdssektoren, både offentlig og privat. Han har blant annet vært direktør for kvalitet, strategi og utvikling i Aleris, og regionssjef for helse- og omsorgstjenestene i Humana. De siste to årene har Christensen vært fagdirektør i NHO Geneo-bransjen Helse- og velferd.

– Helt siden jeg startet å jobbe i helsetjenesten i 1990 har pasienters og brukeres tilgang til gode og likeverdige helse- og velferdstjenester engasjert meg. Jeg har hatt roller innenfor mange av fag- og virksomhetsområdene vi favner i NHO Geneo, og har erfart at løsningene ligger i offentlig-privat samarbeid. Når en sterk stat og kompetente kommuner evner å ta i bruk tilgjengelige ressurser og kapasitet i privat sektor, sikrer vi gode, effektive og likeverdige helse-, velferd- og oppveksttjenester, sier Christensen.

Landsforeningens nye næringspolitiske direktør er opptatt av å synliggjøre medlemsbedriftenes samfunnsbidrag.

– Jeg ønsker å synliggjøre det samlede bidraget bedriftene i NHO Geneo gir, og bygge videre på en bred politisk enighet om offentlig-privat samarbeid. Sånn sikrer vi en friskere befolkning og en mer effektiv og bærekraftig helse- og velferdstjeneste. Jeg vil bidra til at våre medlemsbedrifter har gode rammevilkår og jobbe for å løfte den helsepolitiske oppmerksomheten til å handle om løsningene, ikke motsetningene, sier Christensen.

NHO Geneos første ansatt

– NHO Geneo mottok veldig mange gode og kvalifiserte søkere til denne stillingen, men Reidar utmerket seg særlig. Han sitter på en unik kunnskap og har en allsidig bakgrunn i helse- og velferdssektoren, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, om ansettelsen.

– Han var den første NHO Geneo ansatte, og har siden den gang markert seg i det politiske arbeidet knyttet til bransjeforeningen han har representert, samtidig som han har klart beholde helhetsperspektivet til landsforeningen. I tillegg har han de personlige egenskapene som skal til for å samle bransjene og håndtere veksten til en så ny landsforening som det NHO Geneo er, legger Bekkemellem til.

Fra bransjeforening til landsforening

Torbjørn Furulund, bransjedirektør for Helse og velferd, er glad på landsforeningens vegne.

– Reidar har gjort en stor innsats for Helse og velferd, og setter tydelige spor etter seg. Selv om han nå forlater bransjerollen er vi glade for at hele NHO Geneo får nyte godt av hans arbeidskapasitet og kompetanse i ny rolle som næringspolitisk direktør. Reidar vet godt hvor skoen trykker for helse- og velferdsbedriftene, som er en erfaring som kommer godt med fremover, sier Furulund.

Christensen fortsetter i sin nåværende stilling for bransjeorganisasjonen ut juni, og Helse og velferd er i gang med rekruttering av hans etterfølger.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: