To Melanor-bedrifter nominert til eksportprisen

Publisert

Foto: Killian Munch.

Melanor-bedriftene Medistim og Sero er blant de nominerte til Eksportprisen 2023.

12. mars 2024 arrangeres Ekspertkonferansen 2024 av Innovasjon Norge og Eksfin. Under konferansen vil Eksportprisen for 2023 bli tildelt en norsk bedrift som har lykkes med å bygge verdier i Norge gjennom utenlandske markeder.

Blant de ti nominerte til Eksportprisen fra Eksfin og Innovasjon Norge finner man medtek-selskapet Medistim og bioteknologiselskapet Sero. Begge er bedriftene er medlemmer av NHO Geneo og bransjeforeningen Melanor.

Medistim med hovedkontor i Oslo, utvikler og selger medisinsk-teknisk utstyr basert på ultralyd-teknologi til bruk under operasjoner på hjerte og blodårer. Med Medistims utstyr kan kirurgene måle eksakt mengde blod som passerer i en blodåre og også visualise eventuelle fortetninger og skader inne i årene til pasienten. Markedet til Medistim er i hele verden, med hovedvekt på USA, Kina, Japan og Europa. I 2023 etablerte selskapet direkte virksomhet i Kina, Canada og Sverige, i tillegg til eksisterende kontorer i USA, Tyskland, Spania, Storbritannia og Danmark.

Sero er et bioteknologiselskap som produserer og selger kvalitetskontrollmaterialer til diagnostiske tester over hele verden. De produserer blant annet kontrollvæske som brukes i laboratorietesting for å sikre nøyaktighet og pålitelighet av analysene. Selskapet holder til i Asker og eksporterer til mer enn 60 land globalt, inkludert krevende markeder som Japan og Tyskland.

– Vi er stolte av Medistim og Sero, både som medlemsbedrifter og som nominerte til eksportprisen 2023. Det viser potensialet vi har for eksport her i landet. Vi krysser fingrene og gleder oss på deres vegne. sier Cathy Capdeville, næringspolitisk direktør i Melanor. 

– Disse eksportbedriftene er gode eksempler på norske innovasjoner som lykkes internasjonalt, og på at vi er ledende i verden på mange områder. Det er også hyggelig å se at flere av disse vellykkede eksportbedriftene har hatt prosjekter som Innovasjon Norge har støttet med finansiering og rådgivning, ved våre kontorer lokalt i Norge og de internasjonale kontorene, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli i en pressemelding.

Om Eksportkonferansen og Eksportprisen

Eksportkonferansen er et årlig arrangement for norsk, eksportrettet næringsliv. Arrangementet belyser dagsaktuelle tema og problemstillinger for norske eksportbedrifter, med formål om å inspirere enda flere virksomheter til å satse på eksport og internasjonalisering.

For å motta Eksportprisen fra Innovasjon Norge og Eksfin, må de bedriften ha et bevisst forhold til egen bærekraftsrisiko, og etterleve OECDs retningslinjer for flernasjonale selskaper og FNs veiledende prinsipper for næringsliv og menneskerettigheter. Dette innebærer at bedriften følger etiske retningslinjer, og aktivt kartlegger og håndterer risiko knyttet til korrupsjon, menneskerettighetsbrudd, uanstendige arbeidsforhold og negativ miljøpåvirkning.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: