Statssekretær Bekeng om Nasjonal helse- og samhandlingsplan: – Vi har satt fokuset på alle tannhjul og virkemidler som skal til for å produsere gode tjenester

Publisert

Sammen med statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) holdt NHO Geneo webinar om regjeringens Nasjonal helse- og samhandlingsplan.

Mandag 8. april holdt NHO Geneo webinar om regjeringens nye Nasjonal helse- og samhandlingsplan 2024-2027, som ble lagt frem fredag 1. mars 2024. Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Karl Kristian Bekeng, tok deltakerne gjennom regjeringens nye plan.

– Utfordringen med å lage en så bred melding er at den kommer til å bli veldig strukturelt orientert, den vil handle om de store overordnede temaene. Og det betyr ikke at de tjenesteområdene som ikke er nevnt er glemt, det betyr at vi har satt fokuset på alle tannhjul og virkemidler som skal til for å produsere gode tjenester, sa Bekeng.  

Rekruttere og beholde personell, nytt rekruterings- og samhandlingstilskudd og digitalisering av helse- og omsorgstjenestene er blant de områdene planen tar for seg. Målet er at planen skal lansere en rekke virkemidler for kortere ventetider og en felles helsetjeneste.

–  Det helsefelleskapene har bedt om er virkemidler, altså verktøy for å kunne sy ting sammen.  Disse seks tiltakene som er definert i denne planen er forholdsvis innenfor forskjellige områder, og er verktøy for å sy områdene tettere sammen, forklarer Bekeng.  

Bedre samspill og mer velferdsmiks

For private helse- og omsorgsvirksomheter, leverandører av medisinsk-teknisk utstyr og legemiddelindustrien er det svært viktig å ha inngående kunnskap om hva regjeringens mål og ambisjoner er for fremtidens helse- og omsorgstjenester, og hvordan en velferdsmiks kan bidra til å oppnå dem.

– Jeg ønsker å berømme regjeringen for det initiativet de har tatt. Vi ser det at vi trenger en god helsedugnad, der private aktører kan være med å delta inn i dugnaden og hjelpe til å løse de utfordringene vi står overfor. Vi trenger bedre samspill som kan være med å levere løsninger i fremtiden og sikre pasientene god og trygg hjelp, sa Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

– Det vil trygge mulighetene for regjeringen levere på en god måte, så vi håper at en velferdsmiks vil stå sterkt i fokus i tiden som kommer, la Bekkemellem til.

Les mer om Nasjonal helse- og samhandlingsplan her, og følg med på høringen her

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: