Webinar for barnehageforeldre: - Det går utover mitt valg som forelder

Publisert

Marianne Borgenvik Kveseth har mobilisert over 12.000 foreldre til å skrive under mot regjeringens nye barnehagestrategi. Under NHO Geneos webinar for barnehageforeldre, oppfordret hun alle foreldre til å engasjere seg for å stoppe de foreslåtte endringene .

Tirsdag samlet NHO Geneo over 300 barnehageforeldre til webinar om regjeringens foreslåtte endring i barnehageloven.

Regjeringen la i januar 2023 frem strategien, Barnehagen for en ny tidFor å kunne realisere strategien må de endre barnehagelovenForslag til endring i barnehageloven kom 1. november 2023, med høringsfrist 1. februar 2024.

Endringene legger opp til en reversering av barnehageforliket. Dette vil blant annet medføre avvikling av likebehandlingsprinsippet. Som en konsekvens av dette, vil det bli svekket valgfrihet for foreldre, mindre mangfold av barnehager og svekket kvalitet på barnehagetilbudet.

Mitt barn, mitt valg

Marianne Borgenvik Kveseth, som har startet underskriftskampanje mot regjeringens barnehagestrategi, forklarte hvorfor hun har engasjert i saken.

- Jeg er egentlig en helt alminnelig mamma som tilfeldigvis fikk vise om strategien i et møte i barnehagen, men så begynte jeg å kverne hjemme. Da forsto jeg at dette kunne gå utover mitt valg som forelder, sier Borgenvik Kveseth.

Det startet med at hun og noen flere foreldre i barnehagen laget en video. Deretter startet hun en egen underskriftskampanje mot barnehagestrategien.

-  Kommunen vil med dette forslaget ha mer styringsrett over private barnehager. De kan ta plasser fra private barnehager, for så å fylle opp egne kommunale barnehageplasser, sier Borgenvik Kveseth.

Mindre mangfold

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, innledet webinaret med en historisk gjennomgang av barnehageforliket fra 2003, deretter gikk hun inn på regjeringens forslag til endring i barnehageloven og konsekvensene det vil ha for foreldre.

- Det blir en avvikling av likebehandlingsprinsippet. Som en konsekvens av dette vil det bli svekket valgfrihet for foreldre, mindre mangfold i sektoren og på sikt dårligere kvalitet i barnehagene, forteller Bekkemellem.

- I tillegg vil en allerede hardt presset kommunesektor få enda mer å administrere. Vi frykter at barna ikke kommer først, legger hun til.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: