Aleris Barnevern samarbeider med Villa SULT om spiseforstyrrelser

Publisert

#205

Stifter av Villa SULT/ Institutt for spiseforstyrrelser, psykiater Finn Skårderud.

Aleris Barnevern og Villa SULT/Institutt for spiseforstyrrelser har inngått et langsiktig samarbeid for å bedre tilbudet til barn og unge i barnevernet med spiseforstyrrelser.

Mange barn og unge som er under barnevernets omsorg har spiseforstyrrelser eller liknende problematikk. Disse trenger hjelp fra ulike instanser, og mange mottar i dag et fragmentert tilbud i spesialisthelsetjenesten og barnevernet. Det finnes også få barneverninstitusjoner med tilstrekkelig kompetanse til å kunne gi et fullverdig tilbud til disse ungdommene.

Aleris og Villa SULT/ Institutt for spiseforstyrrelser har derfor inngått et langsiktig samarbeid med mål om kompetanseheving og etablering av faglige solide og kvalitativt gode tilbud til barn og unge i barnevernet med spiseforstyrrelser. Samarbeidet skal fremme spesialisert miljøterapeutisk behandling med høyt faglig nivå i arbeid med barn og unge som strever med spiseforstyrrelser og liknende problematikk.

Målet er å utvikle miljøterapeutisk spisskompetanse omkring kropp, ernæring og selvskade i arbeid med barn og unge som strever med spiseforstyrrelser og liknende problematikk. Nytenkning og utvikling av samarbeidsmodeller med familie, spesialisthelsetjenesten og oppdragsgivere vil også være sentralt.

- Manglene i samarbeidet mellom barnevernet og psykisk helsevern har vært et tilbakevendende tema gjennom mange år og er noe som fremdeles gjenstår å forbedre. Dette er et spennende samarbeidsprosjekt som forhåpentlig vil bygge noen broer mellom fagfeltene og bidra til at barn og unge i barnevernet med spiseforstyrrelser får et mer helhetlig tilbud, sier administrerende direktør i Aleris Omsorg Norge, Erik Sandøy.

Samarbeidet vil baseres på tett samarbeid mellom barnevern og spesialisthelsetjenesten, og ta utgangspunkt i anerkjente miljøterapeutiske prinsipper.

- Barnevernsinstitusjonene som er med i prosjektet har allerede erfaring i arbeid med unge med spiseforstyrrelser, og representerer et meget godt utgangspunkt for videre kompetanseutvikling. Vi ser frem til å jobbe frem et bedre samarbeid på dette feltet, sier stifter av Villa SULT/ Institutt for spiseforstyrrelser, psykiater Finn Skårderud.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: