Melanor svært kritiske til samlokalisering av OneMed Services AS og OneMed AS

Publisert

Melanor har i møte med Sykehuspartner og i skriftlig form gitt uttrykk for at vi mener Helse Sør-Øst forsyningssenter bidrar til å forsterke en uheldig utvikling ved å tillate samlokalisering av OneMed konsernets bedrifter i Norge.

Som kjent er Melanor i utgangspunktet svært kritiske til at Helse Sør-Øst RHF (HSØ) for tre år siden inngikk avtale med OneMed-konsernet om drift av HSØs Forsyningssenter som nå er lokalisert på Berger i Akershus.

Kritikken fra leverandørene mot ordningen med OneMed som driver av Forsyningssenteret ble avfeid med at det ble stiftet et eget selskap for å sikre tette skott mellom de to enhetene. Vi mener dette på langt nær er tilfredsstillende.

OneMed AS, som er konsernets distributør i det norske markedet, var på tiden for inngåelse av kontrakt lokalisert et annet sted enn på Forsyningssenteret. Vi har nå blitt gjort kjent med at OneMed AS har flyttet inn i lokaler i samme bygg som Forsyningssenteret.

OneMed Services AS drifter systemer som sørger for leveranser til helseforetakene i Helse Sør-Øst, styrer logistikken på Forsyningssenteret og de utarbeider grunnlag for sanksjoner ved manglende etterleving av kravene til leveringspresisjon. I kraft av sin rolle besitter OneMed-konsernet detaljert oversikt over leveringsstatus hos sine konkurrenter. Dette er data som kan misbrukes og som kan skape konkurransefordeler for andre enheter i OneMed-konsernet. OneMed-konsernet er dermed en konkurrent til våre medlemmer og har samtidig oversikt over leveringspresisjon og sanksjonsgrunnlag i markedet.

Vårt prinsipale standpunkt er at avtalen med OneMed-konsernet om drift av Forsyningssenteret bør termineres.

Uavhengig av dette mener vi at samlokaliseringen mellom OneMed services AS og OneMed AS konkurransemessig og etisk er svært uheldig og krever derfor at OneMed AS flytter ut. 

Les hele brevet til Sykehuspartner her.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: