Melanor i møte med Skattedirektoratet

Publisert

Det er på ny framgang i saken om biologisk materiale og fritak for MVA.

Saken om biologisk materiale og fritak for MVA har ligget i ro lenge. Nå har Skattedirektoratet igjen hentet fram saken og påbegynt arbeidet med den. Det sier Tore Flaatrud som er advokat i Melanor.

I forbindelse med at saken er hentet frem ble Melanor invitert til et møte i Skattedirektoratet for å drøfte hvorfor det hadde blitt så store utfordringer med dette fritaket. I dag er import og omsetning av menneskeorganer, blod og lignende til sykehus eller medisinske laboratorier for bruk, undersøkelse eller kontroll, fritatt for merverdiavgift.

Antistoffer og fritak for MVA

-I vår sammenheng dreier MVA-fritaket seg om antistoffer, og det er på høy tid at skattedirektoratet nå, etter press fra Melanor, har begynt å arbeide med saken igjen, sier Flaatrud.

Fra Melanor møtte Anne Sofie Velo fra Arbeidsgruppe forskning og advokat Tore Flaatrud fra administrasjonen. Det ble en åpenhjertig og god gjennomgang av saken. Det ble trukket fram at stadig nye fortolkninger av fritaket fra ulike skattekontorer har ført til stor usikkerhet om unntakets omfang. Denne usikkerheten har ført til konkurransevridning fordi leverandørene settes under press av noen kunder for å fakturere alle antistoffer uten MVA, noe som er problematisk etter regelverket.

Skattedirektoratet har fått i oppdrag fra Finansdepartementet å legge fram forslag til lov- og forskriftsendringer i saken.  

-For Melanors medlemmer er det viktigste at regelverket blir enkelt å praktisere. Det budskapet har vi fått overbrakt, avslutter Flaatrud.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: