Møte med Direktoratet for e-helse om personvern og datasikkerhet

Publisert

Melanor gjennomførte 16. januar sammen med våre medlemmer Abbot og ResMed, et møte med Direktoratet for e-helse om utfordringer knyttet til personvern og datasikkerhet.

Leverandørenes utfordringer ble eksemplifisert med situasjoner som viser helseforetakenes ulike tilnærminger og vurderinger, hvor vanskelig det er å komme i kontakt med riktig ansvarlig person, at krav som stilles kan være lite relevante og bygge mer på redsel enn reell kompetanse, og hvor mye dette kan forsinke innføring av systemer helsevesenet etterspør. Hverken politisk ledelse, tilsynsmyndighet, helseleder, helsepersonell eller leverandør ønsker å forsinke den nødvendige digitaliseringen i helsevesenet.

Vi hadde gode diskusjoner rundt problemstillinger og mulige veier videre. Vi var også enige om at gjensidig kompetansebygging og forståelse for målbilde, og mulige løsninger står, sentralt når de som er ansvarlig for personvern og datasikkerhet i helsevesenet og hos leverandørene, sammen skal finne veien videre.

Direktoratet peker blant annet på den oppdaterte Normen (v. 6.0) som er planlagt offentligjort ila februar som en bidragsyter. Den vil være både forenklet og klarere. Veiledningsmaterialet vil til dels også være nytt. Med denne samt regelverk for GDPR, vil det finnes gode verktøy for en bedre samordning og en overordnet felles forståelse rundt aktuelle problemstillinger.  Vi gjør i den anledning oppmerksom på neste introkurs til Normen som arrangeres 11.-12. februar.

Felles tiltak rettet mot RHF, Sykehusinnkjøp og leverandører ble også diskutert og vurdert som et godt alternativ for dialog mellom de ulike aktørene.

Følg med på våre web-sider og i nyhetsbrev for å følge denne saken og kommende aktiviteter!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: