Møte med Sykehuspartner om logistikkbetingelsene

Publisert

Sykehuspartner og Melanor hadde i midten av januar et møte hvor dagens logistikkbetingelser ble diskutert. Melanor har over lengre tid argumentert for at dagens logistikkbetingelser oppleves som ubalanserte, plasserer for mye risiko på leverandørene og at vilkårene ikke er fremforhandlet.

Det er derfor med stor glede vi informerer om at Sykehuspartner ønsker å opprette et prosjekt for revisjon av logistikkbetingelsene. Overordnede målsetninger er at betingelsene skal være balanserte, forenklet ut ifra dagens avtale, juridisk implementerbare og tilpasset nye lovkrav (eksempelvis MDR) og e-handel. Melanor er ønsket inn som samarbeidspartner i prosjektet.

Sanksjonering og leveringspresisjon

Statistikk som Sykehuspartner har fått utarbeidet viser at leveringspresisjonen på et overordnet nivå har utviklet seg positivt etter at sanksjonering ble innført. Noen leverandører sliter imidlertid med å møte kravet på leveringspresisjon. Man ser også at «gode» leverandører noen ganger straffes uforholdsmessig høyt, når det er få produkter som er forsinket.

I en undersøkelse utført blant Melanors medlemmer indikerer respondentene at man ofte finner feil i rapportgrunnlaget som presenteres. Leverandørene får også ofte medhold når disse feilene påpekes. Likevel syns leverandørene at krav til dokumentasjon for påpekte feil er for strenge, og at det brukes for mye tid for å korrigere feil i rapporten.

Sykehuspartners tall for perioden august-november viser derimot en lang lavere feilrate; av 18 279 leverte varelinjer så er 151 linjer korrigert.

Divergens mellom Melanors undersøkelse Sykehuspartners tall er i seg selv interessant og bør motivere for en klargjøring av de faktiske forhold.

Inntil nye logistikkbestemmelser er på plass må vi finne løsninger som både ivaretar effekten sanksjonering har vist seg å ha, samt at løsningene ikke påfører våre medlemmer unødvendig arbeid.

Melanor har tro på at den positive dialogen vi nå har med Sykehuspartner raskt leder til løsninger som gagner både leverandører og Helse Sør-Øst.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: