Arbeidsrettet rehabilitering: – Kanskje et av de viktigste samfunnsbidragene

Publisert

Fra venstre: Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, Stine Liebermann Åsheim, avdelingsleder for arbeidsrettet rehabilitering i Avonova, og Reidar Holst Christensen, fagdirektør i NHO Geneo-bransjen helse og velferd.

Avonova inviterte Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, og Reidar Holst Christensen, fagdirektør i NHO Geneo-bransjen helse og velferd, til å være deltakere for en dag på arbeidsrettet rehabilitering.

Avonova er en av flere private aktører som tilbyr rehabilitering på vegne av NAV. Arbeidsrettet rehabilitering er et tilbud for mennesker som har helseplager eller sosiale problemer som hindrer dem i å jobbe. Målet er å styrke arbeidsevnen slik at de kan delta i arbeidslivet.

Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo, og Reidar Holst Christensen, fagdirektør i NHO Geneo-bransjen helse og velferd, fikk torsdag være deltakere på Avonovas arbeidsrettet rehabilitering i Lillestrøm.

– Det er jo en utfordring å ha som mål å styrke arbeidsevnen til mennesker som sliter, men vi trives veldig godt med den utfordringen, sier Stine Liebermann Åsheim, avdelingsleder for arbeidsrettet rehabilitering i Avonova.

Håndtering av negative tanker og adferd

Sammen med Åsheim fikk Bekkemellem og Christensen være med på en av Avonovas ukentlige tematimer. Denne gangen var tema hvordan man skal forholde seg til og håndterte negative tanker og adferd.

– Vi har mange forskjellige tiltak hos oss med mange ulike aktiviteter, og det Karita og Reidar fikk være med på i dag var en gruppetime. Der legger vi vekt på at det skal være trygge rammer og at man skal tørre å dele og reflektere sammen i gruppe, forteller Åsheim.

Åsheim forteller videre at gruppetimene er til for at deltakerne kan kjenne seg igjen og kjenne på at man ikke er den eneste som kjenner på det de kjenner på. I tillegg har tematimene fokus på det faglige, som er nevenyttige ting som deltakerne som man kan ta med seg og bruke i hverdager.

– Det var utrolig sterkt, og jeg føler meg privilegert som fikk være med. Vi var en stor gruppe på over 20 mennesker, det var stor aktivitet fra deltakerne og det var en veldig god seanse for å reflektere litt over det mange av oss opplever i hverdagen, sier Bekkemellem.  

30 prosent sykemeldt, 70 prosent frisk

Avonovas arbeidsrettet rehabilitering tar utgangspunkt i friskvern. Deres filosofi er at de fleste som sliter med fysiske eller psykiske plager, i hovedsak er friske. Om man er 30 prosent sykemeldt, er man fremdeles 70 prosent frisk.

– Samtidig som vi behandler slitasje og skader, er det viktig å verne om det som fortsatt er friskt og forebygge eller forhindre at det også blir skadet. Vi vet hvor viktig det er å legge til rette og tilpasse arbeidsplasser og arbeidssituasjoner, både for å redusere eller unngå sykdom, skader og fravær, men også for å sikre en god retur til jobb etter en sykemeldingsperiode, sier Åsheim.

– For oss i NHO Geneo så er det fantastiske muligheter i det å være ute å møte våre medlemsbedrifter. Det gjør jo at vi blir ærbødig i forhold til den jobben vi skal gjøre, men ikke minst at vi får utrolig respekt for det samfunnsbidraget Avonova gir. Det å hjelpe mennesker som enten er i ferd med å falle ut eller har falt ut av arbeidslivet, gjør Avonova profesjonelt og med stor respekt for enkeltmenneskene. Vi mener jo at dette her kanskje er et av de viktigste samfunnsbidragene vi kan gi. Det å få være tilstede og oppleve dette gjør at vi blir enda mer motivert og får enda mer lyst til å stå på for å vise frem det viktige arbeidet medlemsbedriftene våre gjør, sier Christensen.

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: