Bedriftshelsetjenester

Om Bedriftshelsetjenester

Bedriftshelsetjeneste (BHT) er en rådgivende tjeneste som skal bistå arbeidsgivere og arbeidstakere med det forebyggende helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet i virksomhetene. Formålet med tjenesten er å forebygge sykdommer, skader og psykiske belastninger på arbeidsplassen. Målet er økt arbeidsdeltakelse og å hindre utstøting fra arbeidslivet. SSB oppgir at 58 prosent jobber i en bedrift med bedriftshelsetjeneste.

Nyheter

  1. Arbeidstilsynet prioriterer BHT-pliktige næringer

    En stor andel av virksomhetene som får tilsyn fra Arbeidstilsynet i 2022 er BHT-pliktige. Det vil si at de skal være knyttet til en godkjent bedriftshelsetjeneste. Derfor vil tilsynet legge vekt på hvordan virksomheten bruker bedriftshelsetjenesten.

  2. Godkjenningsordning for bilpleie, dekklagring og dekkskift

    Bedrifter innen bilpleie, dekklagring og -skift må fra 1. juli dokumentere at de har godkjent bedriftshelsetjeneste (BHT), HMS-kort, vernetjeneste og skriftlige arbeidsavtaler. Godkjenningsordningen er som for renholdsbransjen.

  3. Med IA-avtalen og Cowid19 på dagsorden

    IA-avtalens ambisiøse mål om å få sykefraværet ned 10 prosent, sto på dagsorden da bedriftshelsetjenestene i NHO Service og Handel nylig arrangerte digitalt fagseminar.

Velg riktig BHT

Høyeste verdi er et system som gjør det lettere for deg å velge riktig bedriftshelsetjeneste. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Hei!

Hei!

Vil du motta vårt nyhetsbrev på e-post?

Avmeldingen er mottatt!

Registrer din e-post her: